Общи условия

Общи условия за записване

 

Резервации и записване:

Резервации за екскурзиите на „Болиер Травел” се извършват онлайн на уеб сайта на фирмата www.bolliereventsgroup.com. Записването се извършва по конкретно описани за всяко пътуване условия или стандартно срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва съгласно условията на сключения договор за туристически пакет, не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 

Необходими документи:

За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта. За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането. За Русия, Йордания, Индия, Непал, Бутан, Шри Ланка, Индонезия, Тайланд, Китай, Виетнам, Камбоджа, САЩ и Куба, е необходима и виза.

Необдходими са и медицинска застраховка, както и съответната изискуема сума дневни пари. Няма други специфични медицински и здравни изисквания. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната. Чужди граждани, желаещи да пътуват с „Болиер Травел”, трябва да се информират  за режима на техните страни със страните, включени в съответната екскурзия, и да имат предвид, че, ако са влезли в България с лек автомобил, трябва, преди да напуснат страната, да оставят транспортното средство на митнически паркинг и да носят със себе си документ, удостоверяващ този факт.

 

Отговорности:

„Болиер Травел” е турагент с регистрация № РК-01-8106

„Болиер Травел”  като турагент не носи отговорност за качеството на всички услуги, включени в дадена програма.Такава отговорност носи Туроператорът, който е основният организатор на даденото пътуване и като такъв, той носи пълна отговорност за качеството на услугата и цялостното й провеждане по предварително зададените параметри, освен ако преди това изрично не са посочени други. 

„Болиер Травел” не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии.

„Болиер Травел” не носи отговорност при връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не.

„Болиер Травел” не носи отговорност, ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определена среща, по време на изпълнението на организираното туристическо пътуване.

 

Прекратяване на договор и рекламации

Потребителят има право да прекрати по всяко време договора за туристически пакет, като в този случай заплаща такса прекратяване както следва:

1) Условия, валидни за всички програми в този каталог, с изключение на програмите с ранно записване и тези на специални цени (промоции), и за възможно програми до Индия, Непал, Бутан, Шри Ланка, Мавриций, Индонезия, Тайланд, Виeтнам, Камбоджа, Китай, Япония, САЩ, Мексико, Куба, както и при Средиземноморския круиз: ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

2) Условия, валидни за програмите с ранно записване и тези на специални цени (промоции), и за възможни програми до Израел: ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

3) Условия, валидни за възможни програми до Йордания, Индия, Непал, Бутан, Шри Ланка, Мавриций, Индонезия, Тайланд, Виeтнам, Камбоджа, Китай, Япония, САЩ, Мексико, Куба, както и при Средиземноморския круиз: ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

При възникнали условия за рекламации относно организацията и провеждането на програмите, рекламациите се приемат в писмен вид, в четиринадесет дневен срок след завръщането на клиента и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачествено изпълнение на услугата. ”Болиер Травел” се задължава да даде направи проверка към конкретния ТУРОПЕРАТОР, организатор на даденото пътуване и да поиска писмен отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията.

 

Всички автобусни екскурзии в чужбина се осъществяват при минимум 25 туриста; всички автобусни екскурзии с ранно записване и тези в България се осъществяват при минимум 40 туриста. Самолетните екскурзии с ранно записване, както и при  възможен Средиземноморския круиз и самолетната екскурзия до Израел се осъществяват при минимум 30 туриста; самолетните екскурзии до Русия, Исландия, Дубай, Индия, Шри Ланка, Мавриций, Индонезия, Тайланд, Виeтнам, Камбоджа, Китай, Япония, Мексико, Куба се осъществяват при минимум 15 туриста, а всички останали самолетни екскурзии - при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

 

Цени

Цените са пакетни, съгласно предложените програми. Цените са изработвани при курс на лева към еврото 1,95583, на лева към щатския долар 1,7074, на лева към британската лира 2,1753, на лева към руската рубла 0,02544. „Болиер Травел” си запазва правото за корекции в цените при чувствителна девалвация на лева спрямо тези валути или една от тях или при чувствително покачване на цените на горивата. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания. Пакетните цени не включват входните такси за музеи, билети за разходки с корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, слушалки по време на някои обиколки или посещения, градски такси/куротни такси, когато се изискват такива,  джобни пари и пр.

 

Цените на автобусните и самолетните екскурзии са в лева и са на човек в двойна стая или в зависимост от условията посочени във всяка една екскурзия/оферта за пътуване. В случаите, когато има различна цена за трети възрастен в двойна стая, това е ясно указано. Когато не е обявено намаление за трети възрастен в двойна стая, това значи, че няма такова. При цените за деца и младежи, формулировката дете/младеж + 1 или 2-ма възрастни в стая, означава дете/младеж с 1 или, съответно, 2-ма възр. в стая. ри екскурзиите с ранно записване, при специални икономични или промоционални екскурзии, отбелязани с знак ПРОМОЦИЯ, както и при туристически пакети извън настоящия каталог.

 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel