Чудесата на Йордания - гранд тур с чартърен полет от София

Вид транспорт
Самолет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1209

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Описание / Транспорт

Полетно разписание:
Заминаване: София – Акаба: 09:00 / 12:00 ч.
Връщане: Акаба – София: 12:45 / 15:45 ч

Посочените часове са в местно време. Продължителността на полета е около 2,5 часа. Няма часова разлика между България и Йордания.

Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: булевард „Шипченски Проход” 63, София 1574, България
Авиокомпания: ALK Airline

.


Основна информация и допълнителни услуги

Условия за записване и плащане при стандартни цени:

 • 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
 • Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
 • Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:

 • Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта

 Визов режим: няма изисквания за визи.

Туристическа градска такса: 0,50 евро на стая на ден в хотел 1*/ 2*; 0,25 евро на стая на ден в апартамент 1 и 2 ключа (местна категоризация); 1,50 евро на стая на ден в хотел 3*; 0,50 евро на стая на ден в апартамент 3 ключа (местна категоризация); 3 евро на стая на ден в хотел 4*; 1 евро на стая на дена в апартамент 4 ключа (местна категоризация); 4 евро на стая на ден в хотел 5*. Заплаща се на място на рецепция в хотела при настаняване.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия,  смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 2 нощувки се ползват 2 закуски, 2 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333


В цената се включва
Чартърен полет София - Акаба - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут
3 нощувки в Акаба на база закуска и вечеря в хотел Baity Boutique 4* (или подобен) 
1 нощувка в "Hassan Zawaydeh camp" (или подобен) във Вади Рум на база закуска и вечеря
1 нощувка в Петра на база закуска и вечеря в P Quattro hotel 4* (или подобен)
2 нощувки в Аман на база закуска и вечеря в хотел Mena Tyche 4* (или подобен)
Туристическа програма в Аман
Целодневна туристическа програма в Петра
Туристическа програма в Мадаба, Небо и Мъртво море
Джип-сафари във Вади Рум (около 2 часа)
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Входни такси по описаните обекти в машрута
1 бутилка вода на човек на ден
Водач от България по време на цялото пътуване

В цената не се включва
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса
Разходи от личен характер и бакшиши

Програма
Ден 1

Отпътуване от летище София за Акаба с директен чартърен полет. Пристигане на летището в Акаба. Посрещане от представител на местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.Ден 2

Закуска. Свободно време в Акаба за плаж или разходка. По желание - разходка с корабче и възможност за гмуркане до известните коралови рифове. Вечеря. Нощувка.Ден 3

Закуска. Отпътуване към южната част на Йордания и пустинята Вади Рум, известна като "Лунната долина".Тук живеят няколко хиляди бедуини, които са единствените й постоянни жители. Районът е една от най-известните туристически атракции в Йордания, привличайки голям брой чуждестранни туристи, особено планинари и катерачи. Тук е сниман филмът Лорънс Арабски, спечелил седем Оскара и номиниран за още три. Сред най-известните забележителности на пустинята са Седемте стълба на мъдростта и скалният мост Бурда. Екскурзията включва джип-сафари (около 2 часа). Настаняване в лагер. Вечеря. НощувкаДен 4

Закуска. Отпътуване към Петра - едно от седемте чудеса на света и под егидата на Юнеско.Градът е столица на Набатейското царство от около 6-ти век пр.н.е. Кралството е погълнато от Римската империя през 106 г. сл. Хр. и римляните продължават да го разширяват. Като важен търговски център, Петра продължава да процъфтява, докато катастрофално земетресение унищожава сградите и осакатява жизненоважни системи за управление на водата около 663 г. сл. Хр. След завладяването на Близкия изток от Саладин през 1189 г., Петра е изоставена и споменът за нея е изгубен за запад. Руините остават скрити за по-голямата част от света, докато швейцарският изследовател Йохан Лудвиг Буркхард, дегизиран като арабски учен, прониква в окупирания от бедуините град през 1812 г. Разказите на Буркхард за неговите пътувания вдъхновяват други западни изследователи и историци да открият древния град. Най-изавестните атракции са: Сик - входът на Петра, дълъг, криволичещ пясъчник каньон; съкровищница Ал-Хазне, Улицата на фасадите; кралските гробници; Набатейският театър; Вади Муса. Свободно време. Настаняване. Вечеря. Нощувка.Ден 5

Закуска. Отпътуване към Мадаба - градът на мозайките, известен със своите византийски и омаядски мозайки. Тук се пази уникалната карта от мозайки на Йордания и Светите земи. Посещение на православната църква "Свети Георги''. Планината Небо е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за пръв път Обетованата земя. От върха й се вижда цялата Обетована земя и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят и Йерихон и Йерусалим. Настаняване в Аман. Вечеря. Нощувка.Ден 6

Закуска. Сити тур на Аман с посещение на Археологичесия музей, музея на Фолклора, цитаделата и амфитеатъра. Отпътуване към древния град Джераш, основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е, смятан от мнозина за най-добре запазения римски провинциален град в Близкия изток. Златната му ера е през ІІ и ІІІ в. Римските руини включват триумфална арка, форум с овална форма, стадион, фонтан и безброй храмове. Широка улица с колони ще Ви отведе до най-красивата част на града - храмът на Артемида. Отпътуване към Алджун, известен с впечатляващите си руини от едноименния замък от 12-ти век .Замъкът е един от големите примери за ислямска военна архитектура, охраняваща маршрутите между Дамаск и южната част на Йордания, осигурявайки безопасността на поклонническите и търговски кервани, пътуващи до Хиджаз. Връщане в Аман. Вечеря. Нощувка.Ден 7

Закуска. Отпътуване към Мъртво море. Повърхността на езерото е на 430 метра под морското равнище, което прави бреговете му най-ниската надморска височина на Земята. Спада с около 1 м на година предимно заради добиването на лечебна сол и отклоняването на водите на река Йордан. Отпътуване за Акаба. Настаняване. Вечеря. Нощувка.Ден 8

Закуска. Трансфер до летището в Акаба за полет до София.


 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel