ТАЙЛАНД ЗА ФЕСТИВАЛА ЛОЙ КРАТОНГ

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София → Истанбул → Банкок – Патая 4н: остров Ко Лан – Банкок 2н → Истанбул → София
Продължителност
9 дни / 6 нощувки
Дати на отпътуване
21.11.2023, 21.11.2023
Оферта № Е2257

от 3702 лв.
Дата Цена Запитване
21.11.2023 от 3702 лв. Запитване
21.11.2023 от 3702 лв. Запитване
Програма
03.11.2022-чт.   1 ден   София → Истанбул                                                                  
Полет TK1030 от София в 21:25. Кацане в Истанбул в 23:50.

04.11.2022-пт.   2 ден  → Банкок – Патая                                                                               
Полет TK68 за Банкок в 01:50. Кацане в 14:55 ч. Посрещане на летището и отпътуване за Патая – невероятен курорт с международно значение, наречен „перлата на Източния бряг”. Заради градския си статут Патая, за разлика от другите морски курорти, не забавя темпото си на живот и вечер предлага богат избор между вкусна вечеря, пазаруване и развлечения. Пристигане в Патая и настаняване в хотела. Нощувка.

05.11.2022-сб.   3 ден   Патая – кораловият остров Ко Лан   (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се на място). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
*По желание посещение на световноизвестното Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни свeтлинни ефекти и невероятни костюми. Включва трансфер от и до хотела.

06.11.2022-нд.   Патая                 (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание екскурзия с обяд до Убежището за слонове в Патая, където Ви очаква незабравима среща с едни от най-големите сухоземни бозайници. Паркът осигурява на слоновете спокоен живот в среда, близка до естествената, а на Вас - възможността да общувате и да се забавлявате с тях по етичен начин. Ще научите повече за проекта, за навиците и живота на слоновете, ще можете да ги храните, да играете с тях, след което предстои най-забавната част – къпане и „СПА процедура“ - кална баня със слоновете. Ще се насладите на вкусен обяд – традиционното ястие пад тай и пресни плодове.

07.11.2022-пн.   5 ден   Патая          (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание екскурзия до Храма на истината – „Великолепието на Рая пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти мотиви от митологични и религиозни сюжети в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представлява източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на миналите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, отговорността и връзката с Вселената. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само чрез философски и религиозни истини, които са в основата на неговото развитие.

08.11.2022-вт.   6 ден Патая – Банкок           (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Банкок. По пътя посещение на тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комплекс в Югоизточна Азия. Включва посещение на тропическите градини с богатата си колекция от редки растения, сред които кактуси, орхидеи и др. Пристигане в Банкок. Настаняване в хотела. Вечерта Ви очаква честване на фестивала Лой Кратонг, който се заражда в старата столица Сукотай. Днес това е един от най-обичаните празници сред жителите на Тайланд, честван в цялата страна в близост до местата, където има вода. Първоначално се отбелязва като древна индийска церемония, в която тайландците изпращали своите молитви и благодарност към трима богове – Пра Пром (Брама), Пра Нарай (Вишну) и Пра И Суан (Шива). По-късно по настояване на Крал Рама IV фестивалът бил приет като ритуал, почитащ Буда. Оттогава той се превръща във всенароден празник на светлините в Тайланд. В някои краища на страната с честването му хората отбелязват края на събирането на реколтата ориз и благодарят на Богинята на водата за плодородната година, други вярват, че с този ритуал “отплават” целият гняв и недоволство, натрупани вътре в тях. Празнуването ще започне с представление на кея, откъдето по-късно ще отплаваме с круизния кораб “Wonderful Pearl” по река Чао Прая. Ще се насладим на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо, куклено шоу, вечеря-бюфет с тайландска и интернационална кухня, сменящите се пейзажи на нощен Банкок и честванията на празника на светлините. В края на вечерта всеки ще получи своя „кратонг“ и ще стане част от красивия тайландски празник, за да постави ново начало с надеждата за по-добро и късмет през престоящата година.  Нощувка.

09.11.2022-ср.   7 ден   Банкок             (закуска)
Закуска. Разглеждане на Банкок. Посещение на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд - най-красивият дворец в страната, построен от династията Чакри с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други, и Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – Изумруденият Буда, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на лежащия Буда (Ват По) – най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди. Четирите ступи са посветени на четиримата крале от династията Чакри, управлявали след 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време.  Нощувка.
*По желание вечеря–бюфет в Байоки Скай ресторант – един от небостъргачите на Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси. Включва трансфер от и до хотела.

10.11.2022-чт.   8 ден   Банкок – Дамноен Садуак – Банкок     (закуска, вечеря)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество Краля на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Венеция на Изтока”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. Напът за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. След приятно кратко плаване с типичните дългоопашати лодки през системата от канали, ще слезем на пазара, където ще имате свободно време за снимки, покупки и разходка. Ще продължим към Древния град – приказната визия за изкуството и завет за бъдещите поколения от Лек Вирияпан. Древният град е най-големият частен музей под открито небе, разгърнат върху 121 хектара площ красиво озеленени паркове и изкуствени езера с формата на държавните очертания на днешен Тайланд. В него блестят над 100 постройки – реставрирани оригинали, умалени копия, както и съвременни творения – сгради от различни епохи и всички региони на Тайланд. Сред тях са едни от най-сниманите обекти в страната като разположения над водата храм Сумеру и огромната риба, която го обгръща и пази. Парково-архитектурният ансамбъл, освен с пленителната си изтънченост, впечатлява с философията, която стои зад неговия градеж – достойното съществуване над материализма и съхранението на духовната истина са достижими за човека, ако отвори очи за изкуството, пази автентичната култура в сърцето си и познава историята. Спиране за вечеря и трансфер до летището в Банкок. В 23:45 ч. полет ТК 69 за Истанбул.

11.11.2022-пт.   9 ден   Истанбул → София                     
Кацане в Истанбул в 06:25 ч.  В 08:45 ч. полет TK 1027 от Истанбул. Кацане в София 09:00 ч.


Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 1500 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване – до 30.08.2022 г.
Заплащането се извършва в брой или по банков път.
Анулации и неустойки:   
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.
Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователя.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Необходими документи:
Данни по лична карта, копие на паспорта (валиден мин, 6 месеца след датата на връщане – 11.05.2023), сключване на договор и заплащане на депозит, попълване на данни за виза (ще Ви предоставим формуляра при записване), 3 актуални цветни паспортни снимки с размери 3,5/4,5 см, копе на лична карта – задължително изискване за виза.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи:  12
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до дата: 14.10.2022
При недостигнат минимален брой от 12 туристи, но не по-малко от 10 туристи се доплащат – 190 лв;
Визов режим:
Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Тайланд. Агенцията съдейства за попълване на визовия формуляр, подаването и получаването на визите.
Медицински изисквания:
Към 04.04.2022 за осъществяване на пътуването се изисква сертификат за поставена COVID ваксина и отрицателен резултат от проведен PCR тест, не се изискват други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
моторна лодка
Полетно разписание:
03.11.2022  TK1030 София, Т2 - Истанбул  21:25 – 23:50
04.11.2022  TK68   Истанбул – Банкок  01:50 – 14:55
10.11.2022  TK69   Банкок – Истанбул  23:45 – 06:25 (+1)
11.11.2022  TK1027  Истанбул - София, Т2  08:45 – 09:00
Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.  
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни,  семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.
Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс  1 щ.д. = 1,75 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Тайланд.


 
Хотели
04.11 – 08.11 4 н.


Патая

 
Jomtien Palm Beach Pattaya Main wing 4*
08.11 – 10.11 2 н.

Банкок

 
Royal Benja Hotel 4*
Самолетни билети София – Истанбул – Банкок – София с включени такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен 8 кг;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
6 нощувки в SHA+ хотели 4*;
6 закуски,  1 обяд, 2 вечери;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан и обяд на острова;
екскурзия до тропическите градини Нонг Нох;
круиз с вечеря по река Чао Прая и честване на фестивала на светлините – Лой Кратонг;
обиколка на Банкок с посещение на: Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда,  Храма на Полегналия Буда, Храма на зората;
екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак и Древния град;
Местни екскурзоводи;
Представител на туроператора по време на пътуването;

Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 125 лв.
Виза за Тайланд – 180 лв.;
Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат с доплащането (мин. 6 ч.):
Алказар шоу – 56 лв.; Убежището на слоновете – 202 лв.; екскурзия до Храма на истината – 66 лв.; вечеря-бюфет в Байоки Скай ресторант – 100 лв.;
Цените са при 6 туриста и се заплащат с доплащането. При по-малък брой участници, цените могат да бъдат променени.
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19. 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel