Колумбия, Еквадор и първокласен круиз на островите Галапагос

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София - Амстердам - Гуаякил - Круиз Галапагос - Кито - Богота - Меделин - Картахена - Амстердам - София
Продължителност
16 дни / 14 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2804

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Ден 1 / 28 януари 2023, събота / София – Амстердам
Отпътуване от летище София в 07:00 с полет на KLM за Амстердам. Пристигане в 09:00. Настаняване в хотел в района на летище и свободен ден в Амстердам. Нощувка.
Ден 2 / 29 януари 2023, неделя / Амстердам - Гуаякил                                        Закуска
Полет за Гуаякил в 10:15 и кацане в 18:30. Посрещане и трансфер до Grand Hotel Guayaquil 5*. Настаняване и свободно време. Нощувка.  
Ден 3 / 30 януари 2023, понеделник / Гуаякил - Галапагос       Закуска, обяд, вечеря
Трансфер до летището в Гуаякил за полет до Галапагос. Кацане около обяд и трансфер до круизния кораб M/V Galapagos Legend, откъдето ще започне Вашето 4-дневно приключение на островите Галапагос.
Островният архипелаг е разположен в Тихия океан на 965 км западно от Еквадор и представлява група от 13 вулканични острова и над 100 скални образувания.
Настаняване в каюти Junior Suite и обяд на борда на кораба.
Следобяд акостиране на остров Санта Круз и посещение на ферма-резерват, в която се отглежда в естествена среда един от символите на Галапагос - гигантската костенурка като някои екземпляри достигат тегло до 400 кг и дължина 1,8 м. Тук ще откриете и различни скални формирования, напомнящи за вулканичният произход на островите. Очакват Ви спиращи дъха гледки и възможност за наблюдение на някои от типичните птичи обитатели на острова. Връщане на кораба, вечеря и нощувка.
Ден 4 / 31 яуари 2023, вторник / о. Санта Круз - о. Геновеза            Закуска, обяд,вечеря
Този ден ще имате уникалната възможност да сте едни от малкото туристи, посетили този о-в Геновеза. Това е перлата в короната на Галапагоския архипелаг и дълги години е бил затворен за посещение. От средата на 2017, островът отново е отворен за посещение от изследователски кораби. Островът е с формата на подкова и има площ от 4 кв. км. но на тази малка територия има изключително разнообразие на птичия свят. Затова Геновеза е известен и като „Островът на птиците“ и не случайно тук може да видите представители на почти всички ендемични видове в района – синекраки и червенокраки бубита, Наска бубита, птиците-фрегати с техните атрактивни червени гърди, двойноопашати чайки – единствените нощни чайки в света, които гнездят на ръба на скалите.
Акостирайки на брега с лодки първо ще преминете през известните „Каменни стъпки“ на принц Филип (El Barranco, Prince Philip’s Steps), наречени така след посещението на Британския монарх през 1964 г. Наблизо се намира и гората Palo Santo, където при късмет може да се види и много рядък вид бухал.  Връщане на кораба, обяд и свободно време за почивка или по желание – включване към интересни лекции за историята на островите, откритията на Чарлз Дарвин, животинския свят на Галапагос и други. Следобяд - акостиране с лодки на залива Дарвин Бей на малък пясъчен коралов плаж - едно от малкото места на островите, където е гарантирано, че ще видите червенокраките бубита, невероятно красиви с яркочервените си крака и контрастиращи сини човки. Смята се, че в дърветата и храстите на Геновеза живеят повече от 200 хил. червенокраки бубита. В близост може да се види и малка колония от тюлени. Връщане на кораба, вечеря и време за вечерни анимации.
Ден 5 / 01 февруари 2023, сряда / о. Санта Фе                                    Закуска, обяд, вечеря          След закуска посещение на най-северозападната част на остров Санта Круз. Двучасовата разходка по Драконовите хълмове (Dragon Hills) ще Ви срещне с най-редките дракони-игуани, ендемични за Галапагоските острови. Наричат ги още и морски игуани защото са единствените гущери, които са се научили да плуват и да си търсят храна в морето.
Горите на остров Санта Круз са също и дом на много видове птици - присмехулник, финка на Дарвин, жълто коприварче и Галапагоски гълъби.
Връщане на кораба за обяд. Свободно време за почивка или интересни лекции от местните естествоизпитатели.  Следобяд продължение към остров Санта Фе. Този остров е много рядка геоложка формация, намираща се в средата между големите острови Санта Круз и Сан Кристобал. Островът е най-старият на архипелага и геоложката му възраст е около 4,5 милиона години. Образуван е в резултат от издигането на земен слой при нагъване на земните маси, за разлика от останалите, които са с вулканичен произход. В залива на Санта Фе ще видите прекрасна тюркоазена лагуна, използвана за пристан на корабите от Британския адмирал Барингтон. Време за шнорхелинг (по желание) в тюркоазените води на защитения залив. Белият пясък на плажа е заобиколен от колония морски лъвове, а навлизайки във вътрешността на острова ще преминете през кактусова гора. Връщане на кораба, вечеря и нощувка.
Ден 6 / 02 февруари 2023, четвъртък / о. Балтра - Кито                                                   Закуска
След ранна закуска на кораба е време за последна разходка - посещение на  залива Бачас бийч на остров Санта Круз. Заливът е основно място за гнездене на морските костенурки които снасят яйцата си на брега 3 или 4 пъти в сезона. Зад плажа има две малки крайбрежни езерца с фламинго и игуани, припичащи се на слънце. Тук може да видите интересни растителни видове като червено и черно мангрово дърво, както и много птици. Връщане на кораба.
Следва освобождаване на каютите и трансфер с автобус до летището на остров Балтра за отпътуване от Галапагоските острови.
Полет за Кито, посрещане и трансфер до хотел Dann Carlton Quito 5*.  Нощувка.
Ден 7 / 03 февруари 2023, петък / Кито                                                                       Закуска Закуска. След закуска панорамна обиколка на Кито, включваща пешеходен тур из историческия колониален център на града с акценти: Големия Площад, Президентския Дворец и Архиепископския Дворец, превърнат в колонада от магазини и ресторанти. Обиколката продължава с църквата La  Compañia - блестящо произведение на изкуството, манастира Сан Франсиско и фото-пауза  на фона на вулкана Пичинча - една от най-красивите гледки на еквадорската столица, разположена в долина на Андите с височина 2800 м.
Свободно време за обяд в типичен местен ресторант.  
Туристическа програма в района на Кито. Самото име на страната означава „Република на Екватора” и в този смисъл обиколката на Кито е непълна без посещението на комплекса Средата на Земята. Той е построен в името на първата геодезична мисия, водена от Френската Академия на Науките и представлява 30-метров паметник с огромен глобус отгоре, което ни напомня, че точно на това място преминава екваторът, разделяйки света на две. Въпреки, че след преизчисления с модерни GPS устройства, екваторът се оказва на около 240 м северно от сегашния комплекс, това не пречи на хилядите посетители да се снимат с по един крак от двете страни на Екватора. Следва посещение на музея Intiñan Solar Museum фокусиран в Слънцето и неговите интерпретации в местната култура. Тук ще надникнем в типична къща и ферма на местните племена и ще допълним с още любопитни факти, нашите познания за Екватора.  Връщане в Кито и свободно време. Нощувка.
Ден 8 / 04 февруари 2023, събота / Кито - Богота                                          Закуска, Обяд         Закуска и трансфер до летище за полет до Богота.
Столицата на Колумбия се издига на 2 640 м н.в. в  Андите, с което се нарежда на трето място по височина в Южна Америка след столиците Ла Пас и Кито.
Начало на панорамна обиколка и разглеждане на основните забележителности на Богота, красивата столица на Колумбия, наричана още  „Атина на Южна Америка“.  Пешеходен тур на стария град или така наречената „Ла Канделария” със своята колониална архитектура и павирани улици: площад Боливар с най-важните сгради наоколо, Националният Конгрес, Капитолия (отвън), посещение на Катедралата, Съдебната палата и Кметството  (отвън), Театър Колон (отвън), Библиотеката на Луиз Ангел Аранго (отвън) и др. Включен обяд в местен ресторант. 
Следва посещение на Музея на Златото с над 55 000 златни творби и предмети от времето преди испанското нашествие в страната. Сред най-интересните експонати на музея е златният сал, изобразяващ Легендата за Ел Дорадо, според която местното Муиско племе е принасяло в дар на боговете стотици ценни златни предмети, като са ги хвъляли в езерото Гуатавита. По този начин те се надявали да усмирят божествата и да възстановят нарушения баланс.
Посещение на къщата на известния латиноамерикански революционер Симон Боливар - House Quinta de Bolivar.
Настаняване в Novotel Bogota Parque 4* централно разположен в модерната част на Богота с разнообразие от заведения и ресторанти.
Свободно време за вечеря.
 
Ден 9 / 05 февруари 2023, неделя / Богота                                                                    Закуска 
Закуска в хотела. Свободен ден за разглеждане на Богота по интереси. Очакват Ви многобройните музейни експозиции както и красивия пазар на цветята.
По желание полудневна разходка и посещение на град Сипакира (на около 50 км от Богота) и уникалната Солна Катедрала, построена 200 м под земята и считана за архитектурно бижу. Макар че църквата е силна притегателна точка за туристи от целия свят, както и за местни поклонници с над 3000 посетители всяка неделя, тя всъщност няма епископ или дори официален статут на катедрала в католическия свят. Изградена е изцяло от каменна сол и се състои от три части, символизиращи раждането, живота и смъртта на Христос. Впечатляващи са не само внушителните размери но и тайнствените лабиринти, мистичните светлини и фантазията на цялостният замисъл.
За тези, които искат да останат в Богота, предлагаме посещение на музея на Ботеро, красивия Пазар на цветята или изкачване до Монсерат – хълма над града, откъдето се открива невероятна гледка.
Свободно време за вечеря. Нощувка.
Ден 10 / 06 февруари 2023, понеделник / Богота - Меделин                                 Закуска        
Закуска и трансфер до летище за полет до Меделин.
Вторият по големина град на Колумбия ще Ви очарова със смесица от стара колониална архитектура и нови модерни архитектурни решения. Ще се потопите в "Земята на вечната пролет" с нейните исторически площади, изпълнени с модерни скулптурни композиции, паркове, зеленина и много цветя. Неслучайно наричат Меделин - "Столицата на цветята".
 Панорамният тур за опознаване забележителностите на града ще започне с пешеходна обиколка в историческия център на Меделин – район Канделария: Парк Боливар; Катедралата; парк Берио и артистичния площад Ботеро, носещ името на най-известния художник на Меделин - Фернандо Ботеро.
На площада са разположени 23 авторски скулптури в уникалния собствен стил на твореца, наречен - Ботеризъм.
Неговият разпознаваем стил в изкуството се характеризира с преувеличени пропорции на животни, хора и части от човешкото тяло. Това предполага, че всичките му произведения на изкуството са „дебели“ и много хумористични !
Настаняване в хотел Dann Carlton Medellin 5*. Свободно време за вечеря. Нощувка.
Ден 11 / 07 февруари 2023, вторник / Меделин                                                          Закуска         Закуска. Свободен ден в Меделин.
Възможност за самостоятелно посещение на някои от музейните колекции в града: Музея „Antioquia“ – в сградата на бившето кметство, където се помещава голяма колекция от творби на Фернандо Ботеро; музея „Casa De La Memoria“ – пресъздаващ периода на войната с наркокартелите (вход - безплатен); Ботаническата градина - оазис в центъра на Меделин с над 4500 цветя, градина с пеперуди, кактусова градина и огромна колекция от орхидеи (вход - безплатен); „Parque Explora“ - интерактивен научен музей, съчетан с най-големия сладководен аквариум в Южна Америка – с над 300 интерактивни експоната, планетариум, 3D аудитория и др.
По желание, екскурзия „Кафе плантация“ (на около 50 км от Меделин), за дегустация на едно от най-меките кафета в Света, запознаване с процесите на неговата култивация, съхранение и приготвяне.
Ден 12 / 08 февруари 2023, сряда / Меделин - Картахена                                       Закуска След закуска трансфер до летището в Меделин за полет до Картахена. Пристигане в Карибската столица на Колумбия – на брега на топлото Карибско море. Посрещане, трансфер до историческия център на града и начало на панорамна обиколка.
Картахена ще Ви омае със своята романтика и красота, съхранени зад 13-километрова колониална стена, все още нашепваща легенди за пиратски набези и морски битки. Неслучайно историческият център на Картахена е в списъка на ЮНЕСКО с лабиринта си от павирани алеи, цветни фасади, тераси покрити с цветя и огромни църкви, носещи духа на колониалната епоха.  Посещение на Сан Фелипе де Барахас – най-голямата крепост строена някога от испанците в тяхна колония, останала и до днес непревземана. Обиколката включва също разглеждане на църквата Сан Педро Клавер, носеща името на свещеника, който посвещава живота си на робите, пренесени с кораби от Африка, заради което е познат и като „Апостолът на Черните”. Продължаваме с Часовниковата Кула и Дворецът на Инквизицията (отвън), където някога са били измъчвани езичниците в колонизираната Картахена.
Настаняване в Eurostars Marquez de Villalta 4*, разположен в историческия център на Картахена. Свободно време за самостоятелна вечеря в живописните ресторанти наоколо. Нощувка.
Ден 13 / 9 февруари 2023, четвъртък / Картахена                         Закуска
Закуска в хотела. Днес имате свободен ден за самостоятелна разходка из красивата крайбрежна столица - можете да разгледате така наречената „Лас Боведас”, сграда в историческия център, която някога е служила като затвор, но сега килиите са преустроени като магазини за сувенири и занаятчийски творби; можете също да отседнете в някое от многобройните кафенета и ресторанти и да пробвате вкусната карибска кухня, типична с разнообразието си от морски дарове и тропични  плодове.
По желание възможност за включване в целодневна екскурзия с включен обяд до островния архипелаг Росарио, обявен за национален парк поради добре запазената му екосистема. По време на тази екскурзия ще посетите един от островите и ще можете да си починете на неговия бял плаж или да се изкъпете в кристалносините води на Карибско море.
Вечерта можете да се потопите в магичната атмосфера на нощна Картахена в типично колумбийски стил – с освежаваща напитка в ръка и под акомпанимента на жива музика, завършвайки преживяването с типична вечеря в колумбийски ресторант. Нощувка.
Ден 14 / 10 февруари 2023, петък / Картахена - Амстердам                                    Закуска Закуска. Свободно време и последна възможност за снимки и разходка в карибска Картахена. Следобед - трансфер до летище за полет на авиокомпания KLM до Амстердам в 18:45. Нощувка в самолета.
Ден 15 / 11 февруари 2023, събота / Амстердам                                                       
Кацане на летище Амстердам в 10:30. Настаняване в хотел в района на летище и свободен ден в Амстердам. Нощувка.
Ден 16 / 12 февруари 2023, събота / Амстердам - София                                          Закуска Закуска и трансфер до летище за полет до София в 10:20. Кацане в София в 14:00.

Край на програмата.
Хотели

Обща информация за круизния кораб M/V GALAPAGOS LEGEND:

M/V Galapagos Legend е луксозен експедиционен кораб, предназначен специално за круизи в района на Галапагоските острови. Построен в Германия и проектиран с вкус и стил, той плава първо в Балтийско море, след което е посветен изцяло на крузни пътувания във водите на Галапагоския архипелаг. Новите собственици извършват пълна реновация, за да постигнат високите екологични стандарти на този регион. Всеки детайл е предназначен да вдъхновява автентични преживявания сред дивата природа на островите – просторна панорамна палуба, външен ресторант, плувен басейн на открито, конферентна зала, изследователски център с много материали и наръчници за природата. Луксозният кораб разполага с 4 палуби, каюти за 100 пасажери, басейн, спортна зала, библиотека, 24-часово медицинско обслужване, всички международни комуникации като телефон/факс/интернет, най-съвременна система за сигурност. Професионален екип от 60 човека на борда на Galapagos Legend се грижат за Вашата идеална почивка, съчетавайки комфорт и забавления със страстта към нови знания и откривателство.

Технически данни на M/V GALAPAGOS LEGEND:

Година на производство - 2001, Германия     Реновация: септември 2007    Категония: Deluxe    
Характеристики на кораба: 
Дължина: 92 м,      Ширина: 15 м
Капацитет пасажери: 100    Брой кабини: 52     Екипаж: 60

Гидове на кораба: 7 мултинационални професионални водачи    Палуби: 5
Скорост: 15-17 възела    Електричество: 10/220 AC – 12/24 DC

Настаняване:
Корабът има 52 луксозни каюти, декорирани с картини на типичните представители на местната фауна. Всяка от тях е с външен прозорец, за да се наслаждавате на морската гледка и разполага със специални легла, обновени мебели и сешоар. Предлага се вътрешна, местна и международна сателитна телефонна услуга, като интернет е достъпен при закотвяне на основните острови. На борда на кораба има сателитен интернет, като на място ще бъдете информирани за наличните интернет планове (срещу заплащане).
Настаняването е в каюти тип Junior Suite, разположени на Earth Desk, площ 15 кв.м., с огромни панорамни прозорци, за да се наслаждавате на пейзажа и с разнообразие от аранжировки. Кабините са застлани с мокет, имат самостоятелна баня и тоалетна с топла и студена вода, сешоар, сейф, мини бар и гардероб за дрехи и багаж. За Вашия комфортен престой кабините са оборудвани с климатик, музика, телефон и телевизор. Корабът разполага с 24 такива каюти.

       Хранене, спорт и развлечения:
Този 92-метров кораб е оборудван с всички удобства за хранене, спорт и развлечения, характерни за дългите круизи, като в същото време запазва усещането за уют и връзка с природата. На борда на M/V GALAPAGOS LEGEND се предлага закуска, обяд и вечеря с различни кулинарни изкушения. Акцент се поставя върху здравословното хранене. Ресторантът Lonesome George Restaurant предлага разнообразен бюфет салати, основни ястия и десерти. След вечеря имате възможност за включване в предлаганата на кораба всяка вечер специална анимация – караоке, Нептун-парти, наблюдаване на звездите и други изненади. Корабът има 4 палуби, като на разположение на гостите са коктейл-бар (24-часа), плувен басейн с широки слънчеви палуби, шезлонги, спа център, платформи за наблюдение, променада, интернет, библиотека, малко кино, конферентна зала, сувенирен магазин и 24 часово обслужване от медицинско лице на борда. Всички екскурзии на островите се осъществяват под ръководството на специално подготвени мултинационални водачи.
 
Допълнителни екскурзии
         ВАЖНО !
 • Местата са ограничени и се приемат само ранни записвания !
 • Посочената пакетна цена е валидна при група от минимум 10 туристи!
 • Краен срок за гарантиране на групата: 30.10.2022
 • Депозит 5 000 лв на човек – при записване.
 • Второ плащане от 3 000 лв – не по-късно от 15.11.2022
 • Доплащане на цялата сума – не по-късно от 15.12.2022;
 • Необходими документи за записване: копие от валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на връщане, подписан договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит; 
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително; 
 • За посещението на Колумбия и Еквадор не се изискват визи и за посещаваните райони няма задължителни ваксини за тропически болести;
 •    За пътуване по тази програма се изисква представяне на Цифров Covid Сертификат на ЕС с валидност:
 • 9 месеца след пълния курс на ваксинация (1 доза Jansen; 2 дози за: Pfizer; Moderna; Astra Zeneca) или
 • представяне на Бустерен сертификат за ваксинация, който се зачита за безсрочен.
 •  Профи Травъл ще прави периодично актуализиране на санитарните изисквания по програмата и ако има съществени промени ще Ви информира своевременно.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в  таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • В повечето хотели в Колумбия настаняването е след 16:00 ч., а освобождаването на стаите  до 11:00 ч.  
 • Круизната компания си запазва правото на изменения на маршрута според метеорологичните условия.
 • Профи Травъл Център не носи отговорност при промяна на маршрута на кораба и/или промяна на полетните разписания на авиокомпаниите.
 • Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове и интензивността на програмата записването на лица над 70 г. не се препоръчва.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,92 лв и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% Туроператора си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално доплащане.
          Цената на основния пакет включва:
 • 1 нощувка в Grand Hotel Guayaquil 5* в Гуаякил; 
 • 3 нощувки в каюта Junior Suite на борда на експедиционен круизен кораб M/V Galapagos Legend с включени закуска, обяд и вечеря; 
 • 2 нощувки в Dann Carlton Quito 5* в Кито;
 • 2 нощувки в Novotel Bogota Parque 4* в Богота;
 • 2 нощувки в Dann Carlton Medellin 5* в Меделин;
 • 2 нощувки в Eurostars Marquez de Villalta 4* в Картахена;
 • 2 нощувки в хотел в района на летище Амстердам;
 • Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
 • Посещение на 3 от Галапагоските острови – о-в Геновеза, о-в Санта Круз и о-в Санта Фе по време на 4 дневното круизно пътуване;
 • Включени всички наземни екскурзии по време на круиза с местен водач;
 • Безплатно оборудване за шнорхелинг по време на круиза;
 • Самолетни билети от/до Галапагоските острови;
 • Обиколки на историческия център на Кито; Богота; Меделин и Картахена;
 • Посещение на комплекса Средата на Земята (Екватора) и музея Intiñan Solar Museum в Кито;
 • Посещение на Музея на Златото и къщата на Симон Боливар в Богота;
 • Местно екскурзоводско обслужване по време на екскурзията;
 • Водач-преводач от Профи Травъл Център;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” * (част от Allianz Grooup) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро.
 • Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43  където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките.
  •  
         Цената на основния пакет не включва:
 • Самолетни билети с авиокомпании KLM и Avianca, София – Амстердам – Гуаякил - Кито  Богота – Меделин - Картахена – Амстердам - София с включени летищни такси.
 • Цена 3990 лв на човек към 15.09.2022. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Такси и бакшиши за персонала на круизният кораб – заплащат се на място;
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори - 50 USD на човек;
 • Такса при пристигане в Галапагос - 100 USD на човек (заплаща се на място);
 • Такса за имиграционна карта в Галапагос - 20 USD (заплаща се на място);
 • Полудневна екскурзия с посещение на град Сипакира и Солна Катедрала: Цена на човек при мин. 10 записани с водач от Профи Травъл: 60 USD;
 • Целодневна екскурзия до остров от архипелага Росарио: Цена на човек при мин. 10 записани с водач от Профи Травъл: 110 USD (подлежи на препотвърждение);
 • Напитки и лични разходи.
 • Доплащане за единична стая и/или единична каюта: при запитване.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel