КОЛЕДА В ЛАПЛАНДИЯ!

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна екскурзия - 7 дни (Хелзинки, Рованиеми)
Продължителност
7 дни / 6 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2732

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
12.2022 Среща на летище София в 07.45 ч. Полет София – Истанбул с Turkish Airlines в 09.45 ч. Пристигане в Истанбул в 12.10 ч. Полет Истанбул – Хелзинки в 14.45 ч. Пристигане в Хелзинки в 17.50 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Хелзинки.

Ден 2
22.12.2022 Закуска. Туристическа обиколка на Хелзинки – старият град с площада на сенаторите „Senate Square” с уникалната архитектура на немския архитект Карл Лудвиг Енгел известна като „Императорска архитектура“, където се намират Хелзинкската катедрала, основната сграда на Хелзинкския университет, както и най-старата сграда в централно Хелзинки - къщата Седерхолм, датираща от 1757 г., сградата на Парламента, площадът „Market Square”, който е една от най-посещаваните туристически атракции на града, сградата на Националният музей и на Националния театър, Олимпийският стадион, Дворецът на спорта и културата „Tennispalatsi”, търговският и бизнес център „Glasspalace”, Експланадата с паралелно разположените булеварди с много магазини и кафенета, ресторант „Café Ursula” разположен на брега на морето, където може да обядвате в приятна атмосфера и др.Обиколката на Хелзинки ще протече с двуетажен автобус с аудио слушалки, на няколко езика продължителност 1:45 мин. Нощувка в Хелзинки.

Ден 3
23.12.2022 Закуска. Полет Хелзинки – Рованиеми в 07.10 ч. Пристигане в Рованиеми, Финландия в 08.30 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Привечер, по желание и срещу допълнително заплащане: • екскурзия „Под звездите на Арктика” (18.00 – 21.00 ч.). Ще започнете екскурзията около 18.00 ч., под заснежените гори, когато луната и звездите изгряват, а ако метеорологичните условия са добри – ще видите и северното сияние да озари небето. След лека вечеря и горещо кафе пред открит огън се връщате в хотела (продължителност: 3 часа). или • екскурзия „В търсене на северното сияние“ с вечеря в Ледения хотел. Ще Ви закарат до Ледения хотел в Лехтоярви, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към Северното сияние. В хотела ще бъдете посрещнатиот екскурзовод, който ще ви разходи и разкаже повече за конструкцията на хотела. Ще разгледате ледения бар и сауна. След това Ви очаква типична вечеря с лапландски специалитети (3-степенно меню с крем супа от гъби, сьомга и финладски ябълков десерт). Нощувка в Рованиеми.

Ден 4
24.12.2019 Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: • целодневна екскурзия до селището и парка на дядо Коледа с посещение на пощата и офиса на дядо Коледа, където можете да имате лична среща със симпатичния старец да споделите мечтите и пожеланията си. В Санта Парк ще се срещнете с елфи и ще се насладите на театрални постановки и на Магическото влакче, което ще Ви разкрие тайните на елфите. Можете да разгледате и Ледената галерия с ослепителната Ледена принцеса, както и да декорирате сладки в уютната кухня на г-жа Джинджърбред. Връщане в Рованиеми и свободно време. (продължителност 5 часа). Имате възможност да прекосите Северния полярен кръг и да получите сертификат. (продължителност: 6часа). или • eкскурзия до ферма за хъскита (10.30 – 13.30 ч.), където ще научите повече за тези симпатични арктически кучета, за техния живот и обучение. Следва кратка разходка с шейна, теглена от хъски. или • разглеждане на Арктическата зоологическа градина Рануа (11.00 – 16.00 ч.) – най-северният зоопарк в света. В парка, в естествено състояние, живеят около 50 различни вида арктически и северни диви животни, сред които и единствените полярни мечки, които се срещат във Финландия (продължителност 5 часа). или • екскурзия до ферма за елени (14.00 – 16.30 ч.), където ще се срещнете с пастира на елените около традиционния огън и ще научите повече за най-стария начин на препитание в Лапландия и за това какъв е животът в Далечния Север. Ще се возите на шейна, теглена от елени, и ще получите лиценз за паравоуправление на такава (продължителност: 2 – 2.5 часа). или • риболов в леда (09.30 – 13.00 ч.) Ще се отправите с кола на север покрай замръзналата река Унасьоки и през заснежените гори към хълмовете, откъдето ще можете да се възхитите на красивата природа на Лапландия. Пътувайки през белите, покрити със сняг полета, ще стигнете до малко езеро в пустошта. Тишината ще Ви обгърне, докато се приготвяте за риболова. Ще си опитате късмета в традиционния риболов в леда и ще изпържите улова си на лагерен огън. Включени топли напитки, наденички и мезета около огъня. Нощувка в Рованиеми.

Ден 5
25.12.2022 КОЛЕДА. Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до селището на Дядо Коледа с пресичане на Арктическия кръг и посещение на елените на Дядо Коледа с включен обяд на бюфет (09.00 – 14.00 ч.). Екскурзията започва с посещение на селцето на Дядо Коледа. Следва обяд в уютен ресторант. След обяд – посещение на елените на Дядо Коледа и къщата на Дядо Коледа, който Ви очаква там, за да поговорите с него и да му прошепнете своите коледни и новогодишни мечти. Следва посещение на Пощата на Дядо Коледа, където можете да поръчате истинско писмо от Дядо Коледа за следващата Коледа за Вашите деца и близки. Ще имате възможност да прекосите Северния полярен кръг и да получите сертификат (продължителност: 5 часа). Връщане в Рованиеми и свободно време. Нощувка в Рованиеми.

Ден 6
26.12.2022 Закуска. Свободно време. Привечер трансфер до летище. В 21.50 ч. полет Рованиеми –Хелзинки. Пристигане в Хелзинки в 23.10 ч. Нощувка в Хелзинки.

Ден 7
27.12.2022 В 11.35 ч. полет Хелзинки-Варшава. Кацане във Варшава в 12.20 ч. В 14.45ч. полет Варшава –София. Пристигане на летище София в 17.40 ч.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети София – Истанбул – Хелзинки; Хелзинки – Рованиеми; Рованиеми – Хелзинки– Истанбул –  София;
 • летищни такси – 460 лв/ 235 евро - подлежат на потвърждение;
 • трансфери  летище – хотел – летище;
 • 6 нощувки в хотели 3*и 4*, с включени 5 закуски;
 • 3 нощувки в Хелзинки;
 • 3 нощувки в Рованиеми; 
 • туристическа обиколка на Хелзинки (2-ри ден);
 
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия „Под звздите на Арктика” (с включена лека вечеря и горещо кафе)120 евро - (3-ти ден);
или
 • екскурзия „В търсене на северното сияние” (с включено посещение и вечеря в Ледения хотел)129 евро - (3-ти ден);
 
 • целодневна екскурзия до селището и парка на дядо Коледа  с посещение на пощата и офиса на дядо Коледа145 евро; - (4-ти ден);
        или
 • екскурзия до ферма за хъскита – 140 евро - (4-ти ден);
         или
 • екскурзия до Арктическата зоологическа градина Рануа – 130 евро (4-ти ден);
      или
 • екскурзия до ферма за елени140 евро (4-ти ден); 
      или
 • риболов в леда129 евро - (4-ти  ден);
 
 • екскурзия до селището на Дядо Коледа с пресичане на Арктическия кръг и посещение на елените на Дядо Коледа с включен обяд на бюфет 130 евро- (5-ти  ден);
 
 •  Застраховки с включена защита при COVID 19.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие - до 20 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 11 лв (за лицадо 70 год.), 22 лв. за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

*Забележки:
 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,  което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа  е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен  багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.09.2022 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се  плащат в офиса на туроператора.
 5.  Категоризацията на хотелите в Лапландия  не съответства  на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6.   Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена   от  клиента. 
3. Ценатa 3 980 лв е на човек в двойна стая. За единична стая се  налага доплащане.     
 
 
4. Начин на плащане:
                     - в брой (в офиса ТО)
                      - по банков път
 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1 990лвИнформация за хотелите (или подобни):
Хелзинки - Scandic Park Helsinki 4* https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/helsinki/scandic-park-helsinki?utm_campaign=gmb&utm_source=google&utm_medium=organic&utm_content=park-helsinki
Рованиеми Scandic Pohjanhovi 4* https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/rovaniemi/scandic-pohjanhovi?utm_campaign=gmb&utm_source=google&utm_medium=organic&utm_content=pohjanhovi
Хелзинки - Holiday Inn Helsinki - Vantaa Airport Hotel 3* https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/helsinki/helfi/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-HI-_-FI-_-HELFI

 ЦЕНАТА  3 980 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ , ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ .
 
ОФЕРТАТА Е ВАЛИДНА ПРИ ПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ХОТЕЛА В РОВАНИЕМИ.
 
 


ЦЕНАТА  3 980 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ , ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ .
 
ОФЕРТАТА Е ВАЛИДНА ПРИ ПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ХОТЕЛА В РОВАНИЕМИ.
 
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel