ИНДИЯ – светлини и сенки в земята на милионите богове

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София – Истанбул – Делхи - Варанаси - Каджурахо - Орча - Джанси - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Пушкар - Джодпур – Ранакпур – Удайпур - Делхи – Истанбул – София
Продължителност
14 дни / 12 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2638

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Ден 1 /03.03.2023, петък/ София – Истанбул – Делхи
Излитане от летище София в 16:00 ч. за Истанбул. Кацане в 18:25 ч. Продължение за Делхи в 20:50 ч.   
Ден 2 /04.03.2023, събота/ Делхи
Пристигане в Делхи в 05:15 ч. местно време. Посрещане и трансфер до хотел WelcomHotel Dwarka 5*. Настаняване и свободно време за почивка и закуска.
Полудневна обиколка на Делхи, включваща Гробницата на Хумаюн, наричана често „Малкия Тадж Махал“, впечатляващ паметник на индо-персийския архитектурен стил, построена от вдовицата на втория Моголски император Хумаюн и невероятния Храм на Лотоса, завършен през 1986 г. като център на Бахайската религия, чиято основна идея е обединяване на човечеството и премахване на религиозното, расовото и националното разделение. 
Обиколката завършва с разглеждане на комплекса на Кутуб Минар – най-високата каменна кула в Индия, издигната през 1199 г. от Кутуб-уд-дин Айбак, след като разрушил 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните изящни колони за строителен материал на прилежащата джамия Куат-ул-Ислям.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
Ден 3 /05.03.2023, неделя/ Делхи – Варанаси
Закуска в хотела и сутрешен полет до Варанаси. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер и посещение на Сарнат и Археологическия музей към него. Сарнат е едно от четирите най-важни будистки поклоннически места в Индия, нарича се още Мригадава или “Парк на елените”. Това е мястото, където Гаутама Буда за пръв път изнесъл проповед на петима свои спътници.
Настаняване в хотел
The Amayaа 4*. Вечерта рикша тур до гатовете на река Ганг и наблюдение на вечерната молитвена церемония Аарти от лодка в реката. Аарти е огнена церемония, символизираща петте елемента: етер, вятър, огън, вода и земя. Тя се изпълнява в чест на боговете, напомня на духа за превъзходството му над материалния свят, изпълнява желания и е израз на благодарност.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.  

Ден 4 /06.03.2023, понеделник/ Варанаси – Каджурахо
Ранно ставане и посрещане на изгрева над свещената река Ганг. Разходка с лодка по реката и наблюдаване на къпещите се богомолци. За хиндуистите къпането в свещените води на Ганг означава пречистване от греховете.
Връщане в хотела за закуска. Трансфер до летището и полет за Каджурахо. Посрещане, трансфер и разглеждане на известните храмове в района на Каджурахо, включени в листата на ЮНЕСКО. Кандария Махадео е най-големият храм в Каджурахо, посветен на бог Шива.
Храмът Вишванат е на Брахма, лъвове пазят северния му вход, а слонове ограждат стълбището на юг. Лакшмана е посветен на Вишну, Шива, Брахма и богинята Лакшми.

По време на династия Чандела, която управлявала региона през ІХ – ХІІІ в, градът бил религиозен център. От 950 до 1050 г. били построени повече от 80 храма, от които днес са запазени само 22. 
Настаняване в хотел Syna Heritage 5*. Вечеря и нощувка.
Ден 5 /07.03.2023, вторник/ Каджурахо – Орча – Джанси – Агра
Закуска. Отпътуване за Орча, където ще разгледате впечатляващия средновековен Дворцов комплекс от 17 век. Разстоянието е 175 км и се изминава за около 4 ч. Дворецът се състои от три сгради, най-представителен от които е Джехангир Махал. Богато украсената му фасада е издигната за посещението на моголския император в Орча. Вторият дворец – Радж Махал е построен от религиозния Мадукар Шах, а днешният Рай Правийн Махал е построен за красивата поетеса и музикантка Рай Правийн – любимка на Раджа Индрамани. 
Продължение за Джанси и отпътуване за Агра в климатизиран вагон на Шатабди Експрес. Пристигане в Агра, посрещане на ж.п. гарата и трансфер до хотел
Clarks Shiraz 5*. Настаняване, вечеря и нощувка.
Ден 6 /08.03.2023, сряда/ Агра
Закуска. Целодневна обиколка на града с посещение на едно от чудесата на света Тадж Махал – „Мечтата от мрамор“, разположен на брега на свещената река Ямуна и построен през 17 век в памет на любимата съпруга на моголския император Шах Джахан – персийката Арджуманд Бегум, наричана Мумтаз Махал или „Красавицата на двореца“. 
Разглеждане на доминиращия над града Агра Форт. Във вътрешността на укреплението са издигнати красиви джамии и дворци от червен пясъчник и бял мрамор. 
Посещение на местна фабрика за пиетра дура, където ще се запознаете с древното изкуството за обработка на камъни и полагането им в мрамор.

Вечерта по желание посещение на шоуто Mohabbat-е-Taj в театър Калакрити, по време на което ще се потопите във вечната приказка за любовта… Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 7 /09.03.2023, четвъртък/ Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска в хотела и отпътуване за „Розовия град“ Джайпур. Разстоянието е около 260 км и се изминава за около 5 ч. По пътя посещение на древния град Фатехпур Сикри, построен от Акбар – един от най-талантливите и успешни моголски владетели. Планировката и архитектурата на новата столица са вдъхновени от личността на самия владетел. Акбар създал собствена философия, наречена „Божествена вяра“, в която обединява универсалните аспекти и ценности на ислям, хиндуизъм, християнство, джайнизъм и зороастризъм. 
Този ден Ви очаква посещение на едно „скрито съкровище“ от нашата програма – стъпаловидния кладенец Чанд Баури, построен от крал Чанда преди повече от 1000 г. край селището Абханери. Той е един от най-големите и най-красивите в света. Настаняване в хотел KK Royal 4*. Вечеря и нощувка.
Ден 8 /10.03.2023, петък/ Джайпур   
След закуска целодневна обиколка на Джайпур, чието име означава „Град на победата“.
Денят започва с изкачване на гърба на слон до крепостта Амер Форт, която е с отлично стратегическо разположение сред склоновете на планинската верига Аравали. В случай, че ездата на слонове този ден е отменена от градските власти, изкачването става с джипове. На връщане към Джайпур фото стоп при Двореца на езерото Джал Махал и спирка пред фасадата на Двореца на ветровете Хава Махал, построен през 1799 г., за да могат в големите горещини жените от харема на махараджата да се наслаждават на повея на вятъра и да наблюдават външния свят през каменните дантели на стотиците прозорци, без да бъдат забелязвани.
Посещение на
Градския дворец на Махараджата, превъзходен образец на раджпутската архитектура, разположен в центъра на Стария град. 
Следва
разглеждане на Джантар Мантар, астрономическата обсерватория на Джай Сингх, който бил голям любител на науките. Тя е една от петте обсерватории, които той построил в Северна Индия. 
Възможност за посещение на местна текстилна работилница за ръчно изработени килими и щамповане на изделия от памук и на бижутериен център, където ще научите повече за скъпоценните камъни, добивани в Раджастан.
Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 9 /11.03.2023, събота/ Джайпур – Пушкар – Джодпур
Закуска и отпътуване за Джодпур. Разстоянието е 380 км и се изминава за около 7 ч. По пътя се разглежда Пушкар, откъдето започват пясъчните дюни на пустинята Тар, в същото време в неговото сърце лежи eдно от най-свещените езера на Индия. Около бреговете му са изградени 52 молитвени площадки и многобройни храмове. Храмът на Брахма е изключително почитан и привлича богомолци целогодишно. 
Продължение към Джодпур. Настаняване в хотел
Park Plaza 4*. Вечеря и нощувка.   
Ден 10 /12.03.2023, неделя/ Джодпур
Закуска. Целодневна обиколка на Джодпур, запазил своя автентичен средновековен облик, включваща синия град Навчокия – истински лабиринт от зигзагообразни и криволичещи средновековни улици, оградени от сини къщи, пълни с живот, цвят, вкусове и аромати, каквито само Индия може да предложи. Ще разгледаме още мраморния мавзолей Джасвант Тада, Часовниковата кула и пазарите на Стария град, където може да спазарите всичко – от тромпети и храмови декорации до сарита и енфие. Обиколката продължава с Форта Мехрангар, за който Ръдиърд Киплинг казва, че е построен от титани и оцветен от изгряващото слънце. Грандиозната постройка се извисява на висока отвесна скала, видима от всички части на града.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.  

Ден 11 /13.03.2023, понеделник/ Джодпур – Ранакпур – Удайпур
След закуска отпътуване за Удайпур със стоп при забележителностите на Ранакпур. Разстоянието е 260 км и се изминава за около 5 ч. Ранакпур ще ни разкаже историята на едно от петте най-святи за джайнистите места – красивият храм Чаумукха.
Пристигане в Удайпур и разходка с лодка по езерото Пичола, по време на която ще се насладите на впечатляващите гледки към гатовете за молитва, ритуалното къпане край бреговете на езерото, белокаменния Езерен Дворец и Градския Дворец.

Настаняване в хотел Justa Rajputana 4*. Вечеря и нощувка.  
Ден 12 /14.03.2023, вторник/ Удайпур – Делхи
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Удайпур: Градския Дворец и Музея към него – най-големият и най-величествен Дворец в цяла Индия, използван като зимна резиденция на Махараджата на Удайпур. 
Разглежда се още имението Багоре Ки Хавели, отличаващо се с прекрасните си орнаменти и пъстри витражи.
Трансфер до летище и полет до Делхи. Посрещане и настаняване в хотел
WelcomHotel Dwarka 5*. Вечеря и нощувка.
Ден 13 /15.03.2023, сряда/ Делхи
Закуска. Целодневна екскурзия на Делхи, включваща най-впечатляващия модерен храмов комплекс на Индия – Акшардам. Акшардам е завършен през 2005 г. и в неговото съграждане са участвали 11 000 занаятчии, майстори и доброволци. Той държи Рекорда на Гинес за най-голям храм в света, посветен на хиндуистката религия и ценности. 
Следва фото стоп при Червения Форт, построен от червен пясъчник на брега на р. Ямуна през 1638 г. от Шах Джахан, който имал амбиция да построи дворец, символ на величието и мощта на Моголската империя. 

Джама Масджит е една от най-големите джамии в Азия, построена през 1656 г. от 5000 майстори зидари, известна като последното екстравагантно творение на Моголския император Шах Джахан (влизането в джамията е възможно с изключение на часовете за молитва и само със събути обувки).
Обиколката продължава с Новия Делхи и Вратата на Индия, сградата на Парламента, Президентството.
Вечерта по желание посещение на Боливудско шоу Kingdom of Dreams. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
Ден 14 /16.03.2023, четвъртък/ Делхи – Истанбул – София
Ранно ставане и полет в 06:55 ч. за Истанбул. Кацане в 11:30 ч. Продължение за София в 14:55 ч. Кацане в България в 15:10 ч. 

 
Хотели
WelcomHotel Dwarka 5* - Делхи
The Amayaа 4* - Варанаси
Syna Heritage 5* - Каджурахо
Clarks Shiraz 5* - Агра
KK Royal 4* - Джайпур
Park Plaza 4* - Джотпур
 Justa Rajputana 4* - Удайпур
 
Допълнителни екскурзии
 • Боливудско Шоу в Делхи: 45 USD на човек, при минимум 10 записани
 • Шоу Mohabbat-е-Taj в Агра: 30 USD на човек, при минимум 10 записани
 • Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
 • Самолетни билети Делхи – Варанаси – Каджурахо и Удайпур – Делхи с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
 • 12 нощувки в посочените хотели 4* и 5* или подобни от същата категория;
 • 12 закуски и 12 вечери;
 • Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата; 
 • Билет за влак от Джанси до Агра в климатизиран вагон на Шатабди Експрес;
 • Лицензирани местни екскурзоводи с английски език във всеки град;
 • Професионален водач с дългогодишен опит в Индия;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности и всички държавни такси, валидни към момента на изготвяне на офертата;
 • Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв.
 • Туристическа електронна виза за Индия: 43 USD на човек;
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 щ.д. на турист на ден);
 • Напитки по време на хранене и лични разходи;
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите; 
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване. 
 • Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
 • PCR и антигенни тестове (при необходимост);
 
Важно!
 •  Цената е валидна за група от минимум 10 туристи;
 •  Необходими документи: данни от международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2000 лева;
 •  Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване.
 •  Пълното плащане: 45 дни преди датата на отпътуване.
 •  Получаването на виза за Индия става електронно. Подаването на заявление за виза се извърша предварително от туроператора. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат и попълнен формуляр. При записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра.  
 •  Към 10.06.2022 за влизане в Индия се изисква пълен курс на ваксинация ИЛИ отрицателен PCR, направен не повече от 72 часа преди отпътуване.
 •  Задължително преди полета за Индия се попълва миграционен формуляр.  
 •  Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 •  Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,84 лв. към 10.06.2022 и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
 • Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 10.06.2022 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост ще получите актуална информация относно техния размер към датата на доплащане.
 •  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel