ЕКСКУРЗИЯ МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ 18.07.2022

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Продължителност
7 дни / 6 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1901

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА 

 

Дата на отпътуване: 18.07.2022г.

 

ПЪРВИ ДЕН18.07.– 06.30ч.- Отпътуване за Санкт Петербург. По желание трансфер до летището в София за туристите от Стара Загора, Хасково и Пловдив.09.35 ч.- Пристигане в Санкт Петербург.  Среща с българския екскурзовод и запознанство с града, за да почувствате атмосферата на Санкт Петербург, наричан Венеция на Севера. Преминаване през Невският булевард – главната магистрала на града. Панорамна и туристическа обиколка на Санкт Петербург – Площада на изкуствата,  Руският музей, Зимният дворец - офицалната резиденция на руското царско семейство Романови, Аврора – военен крайцер, символ на «Великата Октомврийска революция», Лятната градина, заедно с двореца, който е принадлежал на основателя на града – Петър Първи, Марсово поле, Музеят на Фаберже, Аничковият мост. Посещение на музея „Петропавловската крепост“- сърцето  на  Санкт Петербург,  мястото  където  е  основан  руския град.  Крепостта  е  била построена като военно-отбранително съоръжение, но е известна в историята като «руската Бастилия», защото се е използвала като политически затвор. По време на екскурзията ще посетим музея Петропавловската катедрала, където са погребани представителите на династията Романови от основателя на града – Петър I – до последният руският цар – Николай II с цялото му убито семейство. Посещение на музея «Църквата Спас-на-Кръвта».  Мястото, където е убит руският цар – Александър II Освободител, – познат не само в Русия, заради това, че е премахнал крепостното право, но познат и за българите, заради Руско-Турската освободителна война на Балканите. Ще поговорим защо царя-реформатор е бил убит, какви са били мотивите на преследвалите го убийци, каква е била реакцията на руското общество след този политически акт, какъв архитектурен шедъовър е бил създаден в памет на убития господар.  Църквата е уникален паметник на мозаечното изкуство в цяла Европа. Посещение на музея „Исакиевската катедрала“ – ярка творба на руската архитектура през 19 век. Строителството на катедралата e продължило четиридесет години. Главен архитект е бил французина Огюст Монферан, който става известен в Русия и оставя голяма следа в световната архитектура заради направения паметник на монументалната архитектура – Исаакиевската катедрала. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН19.07.– Закуска. Посещение на Петерховският дворец и парка. Императорската лятна резиденция на царското семейство Романови на брега на Финският залив на Балтийско море. Петерхоф е бил създаден по нареждане от основателя на града Петър I и е наричан «руският Версай», но според мнението на тогавашните съвременници и днешни гости го надминава по своята красота. Дворцово-парковият ансамбъл с фонтаните – Петерхоф – е замислен като триумфален паметник, прославящ военноморските победи на Русия в началото на 18 век. Уникалността му не се крие само във впечатляващата красота на парка и дворците, а също и във фонтаните, които работят без прекъсване, благодарение на естественото водовземане. Точно там на брега на Финският залив ще се отпуснем, за да се почувстваме като гости на императорското руско семейство. Отправяме се към Екатерининския дворец и парк. Те са разположени на 30 км от Петербург – градче, което по време на социализма е бил наричан Пушкин, в памет на великия руски поет Александър Сергеевич Пушкин. Царско Село става царска резиденция още от началото на 18 век в стил барок. Истинската перла на Екатеринския дворец е Кехлибарената стая за създаването и загубата, на която има много митове и легенди. След двореца екскурзията ще продължи и в парка, който е създаден според модата по онова време. В парка ще се насладим на красотата и спокойствието, далеч от шума на големия град. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 20.07.– Закуска. Посещение на Ермитажа – визитната картичка на Петербург. Един от най-големите музеи в света. По стойност на колекцията си, той се нарежда на едно ниво с френският Лувър, Британския музей и музея Метрополитен в Ню Йорк. Днес Ермитажът е комплекс от сгради, където гостите могат да разгледат и да се насладят на императорската колекцията на Русия, а също и да видят, как са живяли руските царе и царици, как са се забавлявали и как са празнували победите на държавата. По желание нощна разходка с корабче по река Нева и каналите с вдигането на мостовете. Петербург е наричан „Северната Венеция“. Това не е случайно, защото градът е бил издигнат върху р. Нева, която образува 42 острова, свързани чрез повече от 300 моста. Градът има свой чар и безспорно през нощта изглежда различно, някак вълшебно, когато всички лампи са включени и всички сгради са осветени. Петергбург е уникален и заради самото вдигането на мостовете. Всяка година хиляди хора, гости на града и жителите му идват на бреговете на р. Нева, за да наблюдават тази атракция. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 21.07.–  Закуска. Свободно време или възможност за посещение на Музея на Фаберже – истинските шедьоври на Санкт Петербург. Един изключително впечатляващ музей на ювелирното изкуство в Русия от началото на 19-ти век. Колекцията, която включва над 4000 експоната заслужава вниманието на всеки един посетител. Трансфер до гарата.

 Пътуване с бърз влак „Сапсан“ по маршрут Санкт Петербург- Москва.  Пристигане в Москва. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН– 22.07. – Закуска.  Панорамна и туристическа обиколка на - ГУМ, Александровска градина и вечният огън, Воробева планина, храма на Христос Спасител, Новодевичевски манастир, МГУ, Киностудия Мосфилм, Големият театър. Посещение на Третьяковската галерия. Най-известния художествен музей в Москва, който е бил основан от търговеца Павел Третьяков през 1856 година. Музеят на руското изкуство е един от най-големите в света. Колекцията му включва картини на талантливи руски майстори: Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин, а също и древни руски икони на Андрей Рубльов, Дионисий и други. Днес галерията принадлежи към най-големите музеи на света. Хиляди хора всяка година посещават този национален музей на Русия – тук са събрани най- великите произведения на руското изобразително изкуство. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН– 23.07. – Закуска. Посещение на Московският Кремъл - главната забележителност в центъра на столицата на Русия. Неговите мощни стени и кули, златните куполи на храмовете, древните дворци се издигат на Боровицкия хълм над Москва и образуват неповторим по красота и величественост архитектурно-художествен ансамбъл. Тези обекти са включени в Списъка на Световно наследство на Юнеско. Посещение на Успенската и Архангелската или Благовещенската, там където са коронясвали всичките руските царе през цялата руската история. Династия Рюриковичи - първата господарска династия в Русия - е погребана там. Катедралите са световен шедьовър на руската иконопис. Когато се провежда инаугурация на руски президент, също официалните приеми и тържества се провеждат на площада. Това е духовен център на Русия. Посещение на Оръжейната палата в Кремъл.Разходка по Червения площад – политическият център на Русия, Спаската кула с известният часовник, ГУМ – най-стария търговски център в Русия, мавзолея на лидера на болшевиките – В.И.Ленин и другите забележителности.Посещение на Покровската катедрала (Катедралата на Василий Блажени) –най-известният религиозно-исторически паметник на руската архитектура през 16 век. Тя е била построена в чест на превземането на Казан от руския цар Иван Грозний. Победата е била в деня на Покров Богородичен, от там идва и официалното му име - Покровската катедрала. Пешеходна разходка  по  известната  улица  Стария  Арбат  с  паметника  на  А.Пушкин,  Б. Окуджава, сувенирни магазини, художници и музиканти, където се чувства духът на стара Москва. Свободно време. Нощувка.

  

СЕДМИ ДЕН– 24.07. – Закуска.  Свободен ден. Трансфер до летището. 20.05ч.- Отпътуване от Москва за София. 22.00ч.- Пристигане в София. По желание трансфер от летище София за туристите от Стара Загора, Хасково и Пловдив.

 
 • Самолетен билет София- Санкт Петербург с включени летищни такси, ръчен и регистриран багаж 20кг.;
 • Самолетен билет Москва-София с включени летищни такси, ръчен и регистриран багаж 20кг.;
 • 6 нощувки със закуска / 3 нощувки в Санкт Петербург и 3 нощувки в Москва / в хотели;
 • Билет за влак САПСАН от Санкт Петербург до Москва;
 • Трансферите посочени в програмата;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език и входна такса;
 • Посещение на Ермитаж и Зимният дворец с екскурзовод на български език предварителна резервация, входна такса за основното крило, слушалки;
 • Посещение на Петерхоф (Големият Петерховски дворец, парка с фонтаните и малките дворци) с включен трансфер, екскурзовод на български език, резервация, входна такса и слушалки;
 • Екскурзия до Екатерининският дворец (Кехлибарената стая и парка) в Царско село с включен автобусен транспорт, екскурзовод на български език, предварителна резервация, входна такса и слушалки;
 • Посещение на Петропавловската катедрала и крепост с екскурзовод на български език и входна такса;
 • Входна такса за църквата Спас на кръвта;
 • Входна такса за Исаакиевската катедрала ;
 • Местни екскурзоводи на български език в Москва и Санкт Петербург;
 • Пешеходна обиколка на Кремъл и посещение на Успенската Катедрала и Архангелската Катедрала;
 • Посещение на Оръжейната палата в Кремъл(резервация, входна такса и екскурзовод);
 • Катедралата на Василий Блажени на Червения площад.
 • Виза за Русия – 150 лева ( виза /нормална поръчка/ + визова услуга);
 • Трансфер до летище София за туристите от Пловдив, Стара Загора и Хасково и обратно- 70лв.
 • Посещение на балетна постановка в Санкт Петербург – 170 лв..;
 • Кораб по каналите и река Нева на Санкт Петербург с включен екскурзовод на български език и включена напитка и ядки - 70 лв.;
 • Разходи за градски транспорт / билети за метро.

 

      Необходими документи за виза:

 • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт,
 • Виза за Русия;

Необходими документи: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване, 2 цветни снимки- формат паспортен и попълнен формуляр.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 

Необходими документи за пътуване до Русия:

 • Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
 • Резултат от негативен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване. Към дата 10.01.22 г. PCR тестът е задължителен за влизане в страната. Поради динамично променящата се епидемична обстановка, за актуалните изисквания за влизане в страната, туристите ще бъдат информирани при наближаване на пътуването.
 • За пътуването се изисква виза;

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel