ЕКСКУРЗИЯ КАМБОДЖА И ВИЕТНАМ

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна екскурзия - 15 дни. (Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том, Ханой, Хюе, Хой Aн, Дананг, Златния мост на хълма Ба На,Сайгон (Хо Ши Мин))
Продължителност
15 дни / 12 нощувки
Дати на отпътуване
04.02.2023
Оферта № Е2915

от 5620 лв.
Дата Цена Запитване
04.02.2023 от 5720 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
04.02.2023 Сборен пункт на летище София в 10.50 ч., Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.50 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.30 ч. В 20.40 ч. полет Доха –Сингапур.

Ден 2
05.02.2023 Пристигане в Сингапур в 09.15ч. В 12.55 ч полет Сингапур – Пном Пен. Кацане в Пном Пен в 14.05ч. Трансфер до хотел. Нощувка Пном Пен.

Ден 3
06.02.2023 Закуска. Обиколка на Пном Пен с посещение на Кралския дворец и Сребърната пагода, Националния исторически музей, Националния паметник на славата. Вечеря. и нощувка в Пном Пен.

Ден 4
07.02.2023 След закуска – пътуване до Сием Реп с корабче при възможност или автобус със спирка в рибарско селище и на екзотичен пазар на местни деликатеси. Вечеря с традиционни танци „Апсара”. Нощувка в Сием Реп.

Ден 5
08.02.2023 В 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Връщане в хотела за закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на храмовете Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, Фимеанакас. Продължава се към храма “Та Prоhm”. След това се посещава историческата зона „Ролус” от преданкорския период. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

Ден 6
09.02.2023 Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане – екскурзия по езерото Тонле Сап. Трансфер до летището и в 19.50 ч. полет Сием Реп –Ханой. Пристигане в Ханой в 21.50 ч. Нощувка в Ханой.

Ден 7
10.02.2023 Закуска. Следва обиколка на град Ханой – градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят: - Пагодата на една колона, построена през 1049 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус; - „Храмът на литературата’’, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; - храмът „Нгок Сон’’, намиращ се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой; - впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители. Нощувка в Ханой.

Ден 8
11.02.2023 Закуска. От 08.00 ч. – екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.

Ден 9
12.02.2023 Закуска. Трансфер до летището. В 10.30 ч. – вътрешен полет Ханой – Хюе с “Jetstar”. В 11.40 ч. – пристигане в Хюе. В Хюе Ви предстои разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата “Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите: - Цитаделата и разположения в нея императорски дворец, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музеи. - Гробницата на император Кай Дин, строена в продължение на 11 години. Пътуване до Хой Ан. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Вечеря и нощувка в Хой Ан.

Ден 10
13.02.2023 Закуска. Пешеходна обиколка на централната част на град Хой Ан, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: ще видите Китайския храм, Японския покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Отпътуване към Дананг. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. В Дананг ще разгледате интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Вечеря и нощувка в Дананг.

Ден 11
14.02.2023 Закуска. С лифт ще се изкачите до хълма Ба На – определен за една от 5-те топ забележителности на Виетнам. Ризортът „Ба На Хилс” продължава да се развива от откриването си до ден днешен, предлагайки нови и нови забавления на посетителите. „Ба На Хилс” се слави като весел и забавен ризорт, място за провеждане на множество фестивали като Фестивалът на цветята през пролетта, Фестивалът на виното, Летен фестивал, Уличен карнавал и т.н. Най-голямата гордост за „Ба На Хилс” днес е Златният мост, определен от списание „Таймс” като „едно от най-интересните места, които можете да посетите в света”. В ранния следобед – връщане с лифт до Дананг. Трансфер до летището. В 18.40 ч. – вътрешен полет Дананг – Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet”. Пристигане в Сайгон в 20.05 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон.

Ден 12
15.02.2023 Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Президентския дворец. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) По желание и срещу допълнително заплащане – вечерна разходка с круизен кораб по река Сайгон. Нощувка в Сайгон.

Ден 13
16.02.2023 Закуска. Свободен ден или, по желание и срещу допълнително заплащане – екскурзия до Делтата на река Меконг. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. С моторна лодка ще стигнете до плаващия пазар. Тук ще имате възможност да наблюдавате пазаруване във вода от лодки – нещо, което можете да видете само в Азия. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. Следобед ще се разходите по тесните канали. Вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 14
17.02.2023 Закуска Трансфер до летище. В 21.10 ч. полет Сайгон – Сингапур.

Ден 15
18.02.2023 Кацане в Сингапур в 00.10 ч. В 02.00 ч. самолетен полет Сингапур –Доха. Пристигане в Доха в 05.05 ч. В 07.45 ч. полет Доха – София. Пристигане на летище София в 11.50 ч.


Промоционалната цена 5 620 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 5 720 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.         

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни полети;
 • самолетни билети за всички вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 968 лв/ 495 евро (01.11.2022 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 12 нощувки в хотели 3* и 4* в Камбоджа и Виетнам, с включени 12 закуски, 1 обяд и 6 вечери;
 • 2 нощувка в Пном Пен
 • 2 нощувки в Сием Реп
 • 3 нощувки в Ханой
 • 1 нощувка в Хой Ан
 • 1 нощувка в Дананг
 • 3 нощувки в Сайгон
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Пном Пен – (3-ти ден);
 • пътуване с експресно корабче или с автобус от Пном Пен до Сием Реп - (4-ти ден);
 • посещение на невероятните храмове на Анкор Ват – (5-ти ден);
 • обиколка на Ханой – (7-ми ден);
 • екскурзия с автобус до залива Халонг -(8-ми ден);
 • корабен круиз в залива Халонг- ( 8-ми ден);
 • разходка с корабче по р. Хуонг Гианг в гр.Хюe - (9-ти ден);
 • обиколка на Хюе –(9-ти ден);
 • пешеходна обиколка на централната част на град Хой Ан –(10-ти ден);
 • посещение на музея „Чам“ – (10-ти ден);
 • посещение на хълма Ба На и Златния мост- (11-ти ден);
 • обиколка на Сайгон – (12-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­150 лв. 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • виза за Камбоджа – 30 щ. долара (издава се на място на летището) – плаща се на място;
 • виза за Виетнам – 25 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за визи – 60 лв.;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия по езерото Тонле Сап - 22 щ. долара  (за група от минимум 7 човека, при по-малка група се налага доплащане) - (6-ти ден);
 • посещение на тунелите Ку чи45 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при по-малка група се налага доплащане) – (12-ти ден);
 • вечерна разходка с круизен кораб по река Сайгон  – 30 щ.  долара– (12-ти ден);
 • екскурзия с автобус до делтата на р. Меконг и разходка с лодка в делтата на р. Меконг –  75 щ. долара - за група от минимум 7 туриста, при по-малка се налага доплащане (13-ти ден).
 
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 40 лв (за лица до 70 год.), 80 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът е  23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2022 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се лащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в, Камбоджа и Виетнам не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
4Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените  5 620лв/ 5 720 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се  налага доплащане.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2022 г и е възможно да  подлежат на  актуализация.
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 800 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път


Информация за хотелите (или подобни):
Пном Пен – Sun & Moon Urban Hotel 4*  http://www.sunandmoonhotel.com/
Сием РепTreasure Oasis Hotel 4* https://treasureoasishotel.com/
ХанойGondola Hotel and SPA 3* http://www.gondolahotel.com.vn/  
Хой Ан – Golden Holiday Hotel and SPA 4* http://goldenholidayhoianhotel.com/
Дананг - Vanda Hotel 4* http://www.vandahotel.vn/
СайгонOrchids Saigon Hotel 4* http://www.orchidshotelsaigon.com/en/
 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 620 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
                                                                   
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 720 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
 
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 620 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
                                                                   
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 720 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
 
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel