Екскурзия до ТИБЕТ и КИТАЙ

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
САМOЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 17 дни (ЛХАСА, ПОТАЛА, НОРБУЛИНКА, ЯМДРОК ЦО, манастира ДРЕПТУНГ, колежа ДЗАКАН, манастирът СЕРА, ПЕКИН, СИАН, ШАНХАЙ)
Продължителност
17 дни / 14 нощувки
Дати на отпътуване
30.03.2023, 21.09.2023, 26.10.2023
Оферта № Е2729

от 6275 лв.
Дата Цена Запитване
30.03.2023 от 6075 лв. Запитване
21.09.2023 от 6375 лв. Запитване
26.10.2023 от 6375 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха а в 22.20 ч.

Ден 2
В 01.30 ч. – полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Трансфер до Западната ж.п. гара на Пекин. Вечеря в местен ресторант в Пекин. В 20.10 ч. започва пътуване с влак до Лхаса (45 часа и 8 мин.). Нощувка във влака.

Ден 3
Целодневно пътуване с влак към Лхаса, по време на което можете да се насладите на невероятните пейзажи - връх Южу, река Чумар, река Туотуо, Бугианге, планината Тангула, езерото Намсто, Нагки, Дамшунг и Ямбаджан. (Във влака има закусвалня и ресторант и по всяко време можете да си купите нещо за хапване. В ресторанта се предлага закуска, обяд и вечеря – китайска и тибетска храна – и цената за едно ядене е 10-20 юана (2-4 щ. долара). За закуска например има туршия, кейк, яйца, хляб и мляко.) Пътуването с влак е най-добрия начин за аклиматизация към надморската височина в Тибет. Нощувка във влака.

Ден 4
Продължава пътуването с влак към Лхаса. Пристигане в Лхаса в 16.00 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 5
Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13- етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 6
Закуска. Свободно време в Лхаса или по желание - екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – едно от трите свещени за тибетците езера. Разположено е на 4 488 м, заема площ от 638 кв. км, дълбоко е 60 м и го наричат “Рибният резервоар на Тибет” – около 300 млн. кг риба живее във водите му. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500, и колежа Дзакан. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 7
Закуска. Разглеждане на главния храм на Лхаса – Джокханг (17 век). (Храмът Джокханг пострада в пожар през февруари 2018 г., подлежи на реставрация.) Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основите на будизма и тантризма. Вечеря и нощувка в Лхаса.

Ден 8
Закуска. Трансфер до летището. Полет Лхаса – Пекин. Пристигане в Пекин. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Пекин.

Ден 9
Закуска. Следва туристическа обиколка на Пекин – Посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история . След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

Ден 10
Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.

Ден 11
Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.

Ден 12
Закуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва осещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 18.55 ч. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан . Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сиан.

Ден 13
Закуска. Обиколка на Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.

Ден 14
След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.

Ден 15
Закуска. Вътрешен полет Сиан – Шанхай в 09.00 ч. Пристигане в Шанхай в 11.00 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна .Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.

Ден 16
Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря. Вечерта трансфер до летището. В 23.50 ч. самолетен полет Шанхай – Доха.

Ден 17
Пристигане в Доха в 05.00 ч. В 06.50 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.


Промоционалната цена 6 275 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
 Стандартната цена 6 375 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните и вътрешните полети:
 • София – Доха – Пекин
 • Лхаса – Пекин
 • Сиан – Шанхай
 • Шанхай – Доха – София
 • летищни такси за полета София – Доха – Пекин и Пекин – Доха – София - 733 лв/375 евро (18.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за полета ЛхасаПекин с Air China” 88 лв/45 евро (18.02.2020г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 • 14 нощувки в хотели 3 и 4 * в Тибет и  Китай 12 закуски, 11 вечери
 • 2 нощувки и билет за влака от Пекин до Лхаса в спален вагон за 4 човека (45 часа);
 • 4 нощувки в Лхаса Тибет;
 • 4 нощувки в Пекин
 • 3 нощувки в Сиан
 • 1 нощувка в Шанхай
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • разходка с рикши в  старите квартали хутонг в Пекин (9-ти ден)
 • билети за влака от Пекин до Сиан  (12-ти ден);
 • посещение на фабрика за коприна (15-ти ден);
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (15-ти ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу (16-ти ден);
 • водач,  туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език, ако групата за Тибет е повече от 4 човека, при 2-ма до 3-ма човека, се пътува с водач, който превежда на бъларски.език и доплащането е 90 евро на човек) в Лхаса, двореца Потала, Норбулинка, манастира Дрептунг, колежа Дзакан, храма Джокханг, манастира Сера с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 • водач, туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан и Шанхай с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките­96 лв.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • разрешително за Тибет – 85 щ. долара (плащат се в офиса на туроператора);     
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро38 лв (за лица до 70 год.), 76 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
   
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора.
 • екскурзия до Ямдрок Цо (тюркоаззеното езеро) - 142 щ.долара (при група от минимум 3-ма човека), при група от 2-ма човека - 199 щ.долара (6-ти ден)
 • разглеждане на мюсюлмански храм - 6 евро (13-ти ден)
 • вход за „Тан Династи шоу” – 39 щ. долара (13-ти ден)
 • изкачване на кулата „Джин Мао” 20 щ. долара (16-ти ден)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заплащат на място :
 •    изкачване на Телевизионната кула в Шанхай около 24 щ. долара (16-ти ден)  
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
  което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
  последните два дни по същата.
 2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.02.2020 г.
 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
 офиса на туроператора.
5. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, 
 посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни
изкуства.
6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията.  В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече
    от 50% записали се туристи.
4.  Цените 6 275 лв/ 6 375 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
*Забележки:
1.Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.
 
 ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ  ОТ  3 000 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
Информация за хотелите (или подобни) и за влака Пекин – Лхаса:  
влак от Пекин до Лхаса - http://www.chinatibettrain.com/beijinglhasa.htm
Лхаса BRAHMAPUTRA GRAND HOTEL   
http://www.tibettravel.org/hotels-in-lhasa/brahmaputra-grand-hotel.html  
ПекинHotel Days Inn Joiest
http://www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-joiest-beijing/hotel-overview
Сиан Hotel Grand New World
 http://www.gdhxian.com/eng/home/main.htm
ШанхайHotel Holiday Inn Express Zhabei http://www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail
 

 


 ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 275  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е – 5 710 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 8 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 6 370 ЛВ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 375 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 5 810 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 8 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 6 470 ЛВ.
 
ПРИ ГРУПА ЗА ТИБЕТ ОТ МИНИМУМ  8 ЧОВЕКА - СЕ ПЪТУВА С ВОДАЧ
 
ПРИ  ПО МАЛКА ГРУПА ЗА ТИБЕТ  И  ПЪТУВАНЕ С ВОДАЧ – СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
ИМА ВАРИАНТ ДА ПЪТУВАТЕ БЕЗ ВОДАЧ И ТОГАВА
НЕ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 


 

 ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 275  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е – 5 710 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 8 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 6 370 ЛВ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 375 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 5 810 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 8 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 6 470 ЛВ.
 
ПРИ ГРУПА ЗА ТИБЕТ ОТ МИНИМУМ  8 ЧОВЕКА - СЕ ПЪТУВА С ВОДАЧ
 
ПРИ  ПО МАЛКА ГРУПА ЗА ТИБЕТ  И  ПЪТУВАНЕ С ВОДАЧ – СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
ИМА ВАРИАНТ ДА ПЪТУВАТЕ БЕЗ ВОДАЧ И ТОГАВА
НЕ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 


 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel