Екскурзия до Скандинавия с Берген и Гайрангер фиорд - самолетна III вар.

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна екскурзия: 12 дни/11 нощ. (КОПЕНХАГЕН – МАЛМЬО – СТОКХОЛМ – ОСЛО – БЕРГЕН (С ПОСЕЩЕНИЕ НА ФИОРДИТЕ И ГЛЕТЧЕРИТЕ В НОРВЕЖКИТЕ ПЛАНИНИ), ГАЙРАНГЕР, ГАЙРАНГЕР ФИОРД )
Продължителност
12 дни / 11 нощувки
Дати на отпътуване
27.07.2023
Оферта № Е757

от 3960 лв.
Дата Цена Запитване
27.07.2023 от 3960 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 Копенхаген
Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Берлин в 19.05 ч. с “Air Berlin”. Пристигане в Берлин в 20.20 ч. В 21.35 ч. – полет Берлин – Копенхаген. Пристигане в Копенхаген в 22.35 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Копенхаген.

Ден 2 Копенхаген
Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; фонтана “Гефион”, посветен на майка Дания; фигурата на Малката Русалка – символ на града; площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.

Ден 3 Малмьо
Закуска. Тръгване за гр.Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост, свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централния площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкия площад “Лила Торг”, Катедралата “Св. Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Свети Петър”от 13 в. в готически стил. Около половин час - свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.

Ден 4 Малмьо
Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; Музея "Ваза"; Стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в района на Стокхолм.

Ден 5 Стокхолм
Закуска. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей на открито “Скансен”. Около обяд се тръгва за Осло, Норвегия. Около 20.00 ч. - пристигане в гр. Осло. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Осло.

Ден 6 Осло
Закуска. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите”, музея “Фрам” на Амундсен и музея “Кон Тики” на Тур Хайердал. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на Катедралата и на най-представителните сгради отвън - крепостта Акерхус, Парламента, Кметството, Кралския дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.

Ден 7 Берген
Закуска. През този незабравим ден се пътува с автобус до най-големия фиорд – Зогнефиорд. По пътя имате възможност да посетите типична за Скандинавия църква, наречена „Щаб”, и построена от дърво в характерен скандинавски стил. Ще пресечем с ферибот най-големия фиорд – Зогнефиорд. Пътуване към Гайрангер и нощувка в Гайрангер.

Ден 8 Берген
Закуска. До 11.00 ч. – разглеждане на Гайрангер с възможност да разгледате „Норвежкия фиорд център”, чиято впечатляваща експозиция ще Ви разкаже за фиордите и планините в Норвегия и ще Ви даде уникален поглед към една епоха и начин на живот, които вече не съществуват. Предлагаме Ви уникален круиз по Гайрангер фиорд от Гайрангер до Хелесилт. Живописният Гайрангер фиорд предлага характерни гледки с високи планини и разпръснати ферми по склоновете. По време на пътуването ще Видите водопадите Книвсфла, познати като Седемте сестри и Поклоникът. Маршрутът минава и близо до водопада Брудеслорет (Булчински воал). Нощувка в Зогндал или близо до Зогндал.

Ден 9 Нероуфиорд
Закуска. Този ден имате удоволствието да пътувате по най-красивия отвесен скалист фиорд, Нероуфиорд до гр. Гудванген. По време на това пътуване ще се насладите на невероятно красивата природа на Норвегия. Нероуфиорд, заедно с Гайрангер фиорд, е включен в Списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно богатство на човечеството. Продължаваме към гр. Вос и Далс до гр. Берген – вторият по големина град в страната, основан през 1090 г. от Олаф Кире и бил столица на Норвегия до 1299 г. Градът е известен още и като „перлата” на Норвегия. Следва разглеждане на Берген с неговата типична северна архитектура: историческия център, където е квартала с пристанището, процъфтяло по време на Ханза-периода, рибния пазар, Крепостта „Бергенхус” и др. Свободно време. Нощувка в Берген.

Ден 10 Хардангер фиорд
Закуска. Свободно време до обяд, след което поемаме през Норхаймзунд покрай романтичния фиорд Хардангер. Очаква Ви пътуване, изпълнено с невероятно красиви гледки. След като стигнем до гр.Бруравик, с ферибот прекосяваме фиорда до гр.Бримнес, след което продължаваме по долината Мьебедал. Това пътуване, както и посещението на водопада „Voringsfossen”, висок 182 м, ще оставят във Вашите сърца вечен спомен. Продължаваме от Фосли през високото плато „Hardangervidda”. Нощувка в Гейло.

Ден 11 Норвегия
След закуска - отпътуване към гр.Осло през долината „Hallingdal” и покрай фиорда „Tyro”. Нощувка в Осло.

Ден 12
Закуска. Трансфер до летището. В 08.55 ч. - самолетен полет Осло – София с „Wizz air”. Пристигане на летище в София в 13.05 ч.


 
 1. В  цената  са  включени:
 • самолетни билети София – Берлин Копенхаген с “Air Berlin”  и  Осло   София с Wizz air”;
 • летищни такси – 165 евро/ 323 лв (05.05.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски в хотели  2* и 3*;
 • 2 нощувки в Копенхаген
 • 2 нощуви в Стокхолм
 • 3 нощувки в Осло
 • 1 нощувка в Гайрангер
 • 1 нощувка в Зогндал
 • 1  нощувка в Берген
 • 1 нощувка в Гейло
 • туристическа обиколка на Копенхаген – (2-ри ден);
 • разглеждане на Малмьо –(3-ти ден)
 • обиколка на Стокхолм – (4-ти ден);
 • обиколка на Осло – (6-ти ден);
 • разглеждане на Гайрангер фиорд – (8-ми ден);
 • разглеждане на Берген  - (9-ти ден);
 • билети за фериботите, посочени в програмата;
 • автобусен транспорт в Скандинавия с туристически автобус,
 • екскурзоводско обслужване и водач  от  TO;
 • голям чекиран багаж (до 23 кг) за полета с Wizz air(на връщане).
 
2. В цената не са включени:
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата –  заплащат се  допълнително.  Ориентировъчно са необходими: 250 датски крони, 500 шведски крони и 320 норвежки   крони – равностойността  на 120 евро;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 18лв (за лица до 70 год.), 36 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
 
 • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроперараторът:
 •  разходка с корабче по каналите на Копенхаген - 70 датски крони (около 10 евро) - 2-ри ден;
 •  посещение на  Увеселителен  парк „Тиволи” - 95 датски крони (около 13 евро) - 2-ри ден; 
 • разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - 4-ти ден;

*Забележки:
1. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
2.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 08.05.2019 г..
3Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно
цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
4.Цените 3 760лв/ 3 870 лв са за човек в двойна стая. За  единична  стая  се  доплащат 685 лв. -/подлежи на актуализация/
5. Цените 3 760 лв/ 3 870 лв са валидни в случай, че е набрана група за екскурзия до Скандинавия с   автобус и не се наема местен превоз.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
6. Начин на плащане:
  -  в брой (в офиса на ТО )
  - по банков път
 

 


При записване се внася депозит от 1 800 лв

 
 

 

Информация за хотелите (или подобни):

Копенхаген – Hotel Absalon - 3*    www.absalon-hotel.dk

Стокхолм – Hotel Oden - 3*    www.hoteloden.se                      

Oсло (на отиване) Hotel Radisson Blu Park Hotel - 4*   www.radissonblu.com  

Гайрангер – Hotel Videseter - 3*   www.videseter.com

Зондал Quality Hotel Sogndal - 3*   www.qualityhotelsogndal.no  

Берген – Hotel Haukeland - 3*   www.medirest.no

Гол  Hotel Kamben Hoyfjellshotell AS  -  3*   http://www.kamben.no/home/

Осло (на връщане) Hotel Thon Munch  -  3* http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

 

 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 760лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 870 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.


 ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА (ОБЩО ЗА САМОЛЕТНА И АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ)
 СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв
 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 760лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 870 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.


 ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА (ОБЩО ЗА САМОЛЕТНА И АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ)
 СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel