ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТУГАЛИЯ и о-в МАДЕЙРА с посещение на „ФЕСТИВАЛА НА ЦВЕТЯТА”

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 8 дни (ЛИСАБОН, о-в МАДЕЙРА)
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
07.05.2023
Оферта № Е2929

от 2299 лв.
Дата Цена Запитване
07.05.2023 от 2299 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
07.05.2023 Среща на Летище София, Терминал 1 в 11.10ч. Самолетен полет София – Лисабон с „WIZZ AIR” в 13.10 ч. Пристигане в Лисабон в 15.40 ч. Трансфер до хотел в централната част на града. Настаняване и свободно време за първи впечатления. Нощувка в Лисабон.

Ден 2
08.05.2023 Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон – столица и най-голям град на Португалия. Лисабон достига своя най-голям разцвет през 16 век, по време на Португалската империя. Той се превръща в европейски център на търговията с Азия, като в същото време в него се излива златото, произвеждано в Бразилия. По време на обиколката на града ще видите площадите „Росио” (един от най-оживените площади в португалската столица) и „Комерация” („Търговия”, разположен в близост до река Тежу), квартала “Алфама” – старинната част на града, най-старият и живописен квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, ще посетите катедралата, често наричана просто „Се” – най-старата църква в града и седалище на Лисабонската патриаршия, построена през 1147 г., катедралата е преживяла много земетресения и е била модифицирана, реновирана и реставрирана няколко пъти. Разглеждане на “Сен Жоржи”, исторически замък с укрепления от I век пр. Хр. Ще продължите към квартал „Белен” с Президентския дворец – официална резиденция на лисабонските президенти, „Монумента на пионерите”, посветен на португалците, взели участие във Великите географски открития през 15-16 век., разположен край естуара на река Тежу, откъдето обикновено са потегляли корабите в онази епоха, и манастира “Жеронимуш” с гроба на Васко да Гама – най-грандиозния паметник на късноготическия мануелински стил на португалската архитектура, под закрилата на ЮНЕСКО като паметник от световното културно наследство на човечеството. Свободно време. Вечерта, по желание - посещение на фадо вечер с напитка. Фадо е жанр в традиционната португалска градска инструментална и вокална музика, същността на който често се изразява с непреводимата дума „саудаде”, съчетаваща в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка. Нощувка в Лисабон.

Ден 3
09.05.2023 Закуска. Свободно време или, по желание - екскурзия до гр. Синтра на Португалската ривиера и Кабу да Рока – най-западната част на континента Европа. Град Синтра е разположен върху живописните хълмове на територията на природен парк „Синтра – Кашкайш”, заобиколен от вековни гори, разкриващ спираща дъха панорама, и благословен с целогодишно благоприятен за почивка климат. Посещение на Националния дворец – най-старият дворец в Португалия, и на двореца „Пена”, смятан за едно от седемте чудеса на Португалия, този невероятен замък се счита за най-стария дворец на европейския романтизъм и с право може да се каже, че няма негов еквивалент никъде другаде по света. Разглеждане на двореца в Кейлуж, построен през периода 1747-1786 г. по нареждане на кралица Мария Първа в стил рококо, залите му са пълни с произведения на изкуството и с огромни огледала, украсени с различни орнаменти. Продължаваме към Кабу да Рока – нос в Атлантическия океан, на около 40 км. западно от Лисабон, представлява скала, издигаща се на 140 м. над океана. На възвишението има морски фар, пощенска станция, ресторант и магазин за сувенири. На връщане ще разгледаме Кашкайш – град на брега на Атлантическия океан, на 30 километра от Лисабон, някога е бил тихо и спокойно рибарско селище, след това няколко европейски благородници го откриват и го превръщат в топ дестинация за отмора от държавнически дела. Това се случва още в началото на 20-и век, а днес градчето е сред най-посещаваните дестинации в Португалия. Връщане в Лисабон. Нощувка в Лисабон.

Ден 4
10.05.2023 Закуска. Свободно време или, по желание полудневна екскурзия до гр. Фатима, разположен на 130 км. северно от столицата Лисабон. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Фатима е място за поклонение, което се посещава и от болни с надеждата да бъдат изцерени. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на трите деца на един местен овчар, Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто, насред полето. Най-голямата забележителност е базиликата "Дева Мария Фатимска". Връщане в Лисабон. В 14.00 ч.трансфер до летището и в 16.50 ч. полет Лисабон – Мадейра. Кацане във Фуншал, Мадейра, в 18.35 часа. Фуншал е централният град на остров Мадейра и е разположен в огромен, създаден от природата амфитеатър, пред който е Атлантическият океан, а зад него се намират прекрасни планини. Градът е в южната част на острова, на най-слънчевия бряг, сред бананови плантации и невероятни градини, сред целогодишни цветя. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в хотел в централната част на град Фуншал.

Ден 5
11.05.2022 Закуска. Сутринта обиколка на град Фуншал, по време на която ще посетите известния музей „Quinta das Cruzes“, след това ще посетим централната катедрала „ Успение Богородично „ , ще посетите и централния пазар на града. В края на обиколката ще посетите панорамната площадка, откъдето се открива красива гледка към града. След обяд – свободно време с възможност за плаж. Нощувка във Фуншал.

Ден 6
12.05.2022 Закуска. По желание и с допълнително заплащане се предлага обиколка на югоизточната част на острова, по време на която ще посетите Гаранжау с неговата най-голяма забележителност – огромната статуя на Христос, издигната през 1927 г., копие на статуята на Христос в Рио де Жанейро. От панорамната площадка се предлага красива гледка към острова и към град Фуншал. Следва посещение на градчето Санта Крус и залива на Мачико – първото място, на което Зарко и Тристану Вас Тейшейра са акустирали кораба си при откриването на Мадейра. След това ще посетите Понта де Сао Лоренсо – най-източната точка на острова, характерна с красивите скални образувания. Обиколката ще завърши с посещение на Санто да Сера – мястото, където най-заможните жители на острова, особено богатите британци, са построили своите вили за отдих през уикенда. Мадейра е остров в Атлантическия океан, най-големият в архипелага Мадейра, който образува едноименния автономен регион на Португалия. Мадейра има вулканичен произход. Разположен е на 660 км. западно от бреговете на Мароко и 420 км. северно от Канарските острови. Характерен е планинският релеф, като средната надморска височина на острова е 1 300 м. Нощувка във Фуншал.

Ден 7
13.05.2022 Закуска. Свободен ден с възможност за посещение на „Парада на цветята“, по време на който ще имате възможност да се насладите на килимите от цветя на няколко места във Фуншал, на флоралните скулптори и др. „Парадът на цветята” е разкошна церемония, в която се използват множество видове цветя, използвани за декорации с бляскава креативност. Парадът се провежда от 1979 г. и е едно от най-забележителните и най-очаквани събития в целия „Фестивал на цветята” от местните и от туристите. Събитието се слави с великолепието и разкоша на платформите и костюмите на хилядите участници, дефилиращи по определен маршрут под звука на фестивална музика и представяйки прости и сложни хореографии. През свободното време може да посетите и екзотичната тропическа ботаническа градина ”Monte Palace”. Привечер може да посетите чаровната уличка „Санта Мария” в квартала „Zona Velha”, където да се разходите по калдъръмените улички и да разгледате къщите с изрисувани порти. Тук може да вечеряте в едно от многото приятни ресторанчета. Нощувка в хотел в централната част на град Фуншал.

Ден 8
14.05.2022 Закуска. Трансфер до летището и в 16.20 ч. самолетен полет Фуншал – Лисабон. Кацане в Лисабон в 11.15 ч. В 14.20 ч. полет Лисабон – София. Пристигане на Летище София в 20.10 ч.
 
 1. В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети с включен чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж 40x30x20 cm (поставен под седалката отпред) София – Лисабон  с WIZZ  AIR ;Лисабон – Фуншал с Easy Jet, и Фуншал – Лисабон с TAP Airlines; Лисабон – София с WIZZ   AIR;
 • летищни такси за полети
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки с включени  7 закуски в хотели 4;
 • 3 нощувки в Лисабон
 • 4 нощувки  в Фуншал
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Лисабон – (2-ри ден);
 • пешеходна обиколка на Фуншал - (5-ти ден);
 • водач от туроператор „ 2М-КО“.
 
 
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • фадо вечер с напитка в Лисабон – 30 евро (2-ри ден) – на място в ресторанта, ако желаете, можете да си поръчате вечеря по меню;
 • еднодневна екскурзия до гр. Синтра, Кабу да Рока и Кашкайш – 85 евро на човек- (3-ти ден);
 • полудневна екскурзия до гр. Фатима – 65 евро на човек – (4-ти ден);
 • екскурзия до югоизточната част на острова 45 евро на човек – (6-ти ден);
 
 
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 14 лв (за лица до 70 год.), 28 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
3. Цената от 2 299 лв е на човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 790 лв.

 
*Забележки:
1.  Входовете на посещаваните обекти се плащат на място.  
2. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1 140 лв.

       
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 

 
6.  Начин на плащане:
       - в брой (в офиса на ТО)
       - по банков път.Информация за хотелите (или подобни):
ЛИСАБОН  – Hotel  A.S. Lisboa 3* https://www.hotel-aslisboa.pt/ или  The Icons by TIRUS Hotel 3* https://www.triushotels.com/theicons/
ФУНШАЛ –   Hotel  Orquidea 3* https://www.hotelorquidea.com/
 

 
ЦЕНАТА   Е  ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 - 20 ЧОВЕКА.  
ПРИ ПО МАЛКА  ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
ЦЕНАТА   Е  ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 - 20 ЧОВЕКА.  
ПРИ ПО МАЛКА  ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel