Екскурзия до Мексико, с Канкун

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
самолетна екскурзия-12 дни (МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН )
Продължителност
12 дни / 10 нощувки
Дати на отпътуване
10.02.2023, 10.03.2023, 13.10.2023, 10.11.2023
Оферта № Е746

от 6070 лв.
Дата Цена Запитване
10.02.2023 от 6170 лв. Запитване
10.03.2023 от 6170 лв. Запитване
13.10.2023 от 6170 лв. Запитване
10.11.2023 от 6170 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Франкфурт в 06.50 ч. . Пристигане във Франкфурт в 08.25 ч. В 13.35 ч. – трансокеански полет Франкфурт– Мексико сити с “Луфтханза”. Пристигане в Мексико сити в 19.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.

Ден 2
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка.. Нощувка в Мексико сити.

Ден 3
Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

Ден 4
Закуска. Трансфер до летището и в 12.20 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 13.45 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

Ден 5
Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

Ден 6
Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

Ден 7
Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун в ранния след обяд. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Свободно време с възможност за плаж. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, със специални ефекти. (с включени напитки и храна.) Нощувка в Канкун.

Ден 8
Закуска. Свободно време с възможност за плаж. Изхранване на база AI. Нощувка в Канкун.

Ден 9
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. По желание и срещу допълнително заплащане ви се предлага еднодневен круиз до остров ”Islа Mujerеs” с включени обяд и трансфер. Тръгване от хотела в 09.15 ч. към пристанището. В 10.00 ч. - отплаване с катамаран за остров Islа Mujerеs, едно от най-посещаваните места в Мексико, известен като Островът на жените. Намира се на 8 мили (около 13 км) от гр.Канкун. По време на пътуването имате възможност да се насладите на невероятните морски багри на Карибския басейн. В 11.00 ч. се пристига на острова. От 11.00 ч. до 14.30 ч. - свободно време на плажа с възможност за плуване и гмуркане. Oбяд. От 14.30 ч. до 16.00 ч. се посещава чаровното малко градче Mujerеs. Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на градчето с неговите магазини за сувенири и ресторанти. В 16.00 ч. - отпътуване с катамарана за Канкун. Пристигане в Канкун в 17.00 ч. Трансфер до хотела. Изхранване на база AI . Нощувка в Канкун.

Ден 10
Закуска. Свободно време с възможност за плаж. Изхранване на база AI. Нощувка в Канкун.

Ден 11
Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер до летището и в 18.40 ч. полет Канкун – Франкфурт .

Ден 12
Пристигане във Франкфурт в 10.35 ч. В 19.15ч. – самолетен полет Франкфурт – София . Кацане в София в 22.25ч.


Промоционалната цена 5 470 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 5 570 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от 6 месеца.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Франкфурт– Мексико сити и Канкун - Франкфурт – София  с Луфтханза”.;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
 • летищни такси за всички международни полети – 910 лв/ 465 евро (06.06.2021г.) -подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро (06.06.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 •  трансфери летище – хотел – летище;
 • 10 нощувки със закуски 4 обяда и 4 вечери в хотели 4* в Мексико и Канкун;
 • 3 нощувки в Мексико сити
 • 1 нощувка в Паленке
 • 1 нощувка  в Мерида
 • 1 нощувка в Чичен Итца
 • 4 нощувки в Канкун на база All Inclusive.
 • Цените от 5 470 лв./ 5 570 лв са при избор на хотел - ALL RITMO CANCUN RESORT & WATER PARK- 4* в Канкун в стандартна двойнна стая на база All Inclusive.
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • целодневна туристическа обиколка на Мексико сити (2-ри ден);
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан” (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (4-ти ден);
 • разглеждане на археологически комплекс в Паленке (5-ти ден);
 • разглеждане на археологически комплекс в Чичен Итца ( (6-ти ден);
 • разглеждане на града-крепост на маите Тулун - ( (7-ти ден);
 • всички обиколки и екскурзии, описани в програмата;
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи по програма;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);

 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 48 щ. долара-заплаща се в офиса на туроператора.
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 200 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 35 лв (за лица до 70 год.), 70 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 •   6 вечери в Мексико за целия период (по желание)114 евро;
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки и храна, без трансфер и водач)- 146 щ. долара. - (7-ми ден);
 •  еднодневен круиз до ”Isla  Mujerеs” (”Островът на жените”) с включени обяд -  97 евро. - (9-ти ден);

*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.06.2021 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3 000  лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж
3. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
4. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
 
3.  Цени в зависимост от избрания хотел за нощувка в Канкун:
 
 • Цените 5 470 лв./ 5 570 лв. са за човек в стандартна двойна стая в хотел ALL RITMO CANCUN RESORT & WATER PARK- 4*. За единична стая се налага доплащане.
 
 •  Цените 5 480лв./ 5 580лв. са за човек в стандартна двойна стая в хотел GOLDEN PARNASSUS ALL INCLUSIVE RESORT - 4 ½ *. За единична стая се налага доплащане.
 
 • Цените 5 680лв./ 5 780лв. са за човек в стандартна двойна стая в хотел GR CARIBE BY SOLARIS- 5*. За единична стая се налага доплащане.
 
 • Цените 5 698лв./ 5 798лв. са за човек в стандартна двойна стая в хотел CROWN PARADISE CLUB CANCUN- 5*. За единична стая се налага доплащане.

 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път 
 
Информация за хотелите (или подобни):
MEXICO CITYHOTEL MX GARIBALDI 4*  http://hotel-plaza-garibaldi.mexico-hotels-mx.com/en/
 
PALENQUE HOTEL AXKAN PALENQUE 4*
 
MERIDA –  VIVA MERIDA HOTEL BOUTIQUE 4* https://www.vivameridahotel.com/en/
 
CHICEN ITZAHOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS   http://www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
 
CANCUN –  ALL RITMO CANCUN RESORT & WATER PARK 4* https://www.allritmocancun.com/en/
                              
GOLDEN PARNASSUS ALL INCLUSIVE RESORT 4 ½ * http://www.goldenparnassusresort.com/
 
GR CARIBE BY SOLARIS- 5*  https://clubsolaris.com/resort/GR-caribe-by-solaris
 
CROWN PARADISE CLUB CANCUN- 5https://hotelcrownparadiseclubcancun.com/en/
 

 

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 470 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5570 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 470 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5570 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel