ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА, ПАНАМА И ЕКВАДОР С ОСТРОВИТЕ ГАЛАПАГОС

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна екскурзия - 17 дни. (Сан Хосе, Национален парк Тортугеро, Пуерто Виехо, Национален парк „Аренал”, Панама сити , Панамски канал, Кито, Балтра, островите Галапагос, о-в Санта Крус, о-в Изабела . )
Продължителност
17 дни / 15 нощувки
Дати на отпътуване
24.02.2023, 17.03.2023, 27.04.2023, 27.11.2023, 15.12.2023
Оферта № Е2966

от 10140 лв.
Дата Цена Запитване
24.02.2023 от 10240 лв. Запитване
17.03.2023 от 10240 лв. Запитване
27.04.2023 от 10240 лв. Запитване
27.11.2023 от 10240 лв. Запитване
15.12.2023 от 10240 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща на летище в 05.00 ч.София, Терминал 2 в 07.20 ч. полет София – Париж . В 09.20 ч. пристигане в Париж. В 13.55 ч. самолетен полет Париж – Панама сити с „ Air France ”. Пристигане в Панама сити. в 17.45 ч. Полет Панама сити – Сан Хосе в 21.15 ч. Пристигане в Сан Хосе в 21.45 ч. Трансфер до хотел в централната част на града. Нощувка в Сан Хосе.

Ден 2
След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.

Ден 3
Ранно отпътуване 06.00 ч.-06.30 ч. към Националния парк Тортугеро - „Перлата на природата“. Той се намира в северната част на карибското крайбрежие на Коста Рика и известен като Амазония на Коста Рика. Паркът е разположен на 26 000 хектара земя и на 46 000 хектара водни басейни и е един искински рай за любителите на флората и фауната. Тук няма пътища, а „магистрали“ от реки и канали . Изживяването е невероятно! Паркът е място, където е възможно наблюдението на изобилие от диви животни, включително няколко вида маймуни, ленивци, крокодили, игуани, папагали, ара, тукани и много други. Удивително е как толкова близо до вашата стая можете да намерите различни видове маймуни, ленивци, игуани, много птици и насекоми, включително синята пеперуда (Morpho peleides). По пътя ще Ви бъде поднесена вкусна типична костариканска закуска. На път за Национален парк Тортугеро ще може да се насладите на невероятното биоразнообразие, пътувайки покрай Национален парк Braulio Carrillo. Между 10.30 ч. – 11.00 ч. пристигане на док Ла Павона, където ще се качите на удобни лодки, с които ще пътувате по каналите на Тортугеро за да стигнете до лоджа. Около обяд - пристигане в хотела – лодж. Настаняване в лоджа за почивка. В 13.00 ч. по желание Ви се предлага вкусен обяд. След обяд - 14.30 ч. по желание - приятна разходка с кану по каналите на Националния парк, като ще имате възможност да разгледате 22-километровия плаж, който е предпочитано място за гнездене на морски костенурки, които гнездят в района. Тук може да се види и най-голямата в света , „кожестата костенурка“, която достига дължина от 2 м. и тегло от 295 кг до 544 кг. Пълни с впечатления ще се отправим към хотела. В 19.00 ч по желание Ви се предлага вечеря. Нощувка в Национален парк Тортугеро.

Ден 4
Закуска. В 09.00 ч. по желание и срещу допълнително заплащане разходка с водач в Националния парк Тортугеро. В 13.00 ч. по желание Ви се предлага вкусен обяд. След обяд -14.45 ч. – ще посетим Sea Turtle Conservancy Visitor's Center - център за опазване на морските костенурки в чаровното селище Тортугуеро. В 19.00 ч по желание Ви се предлага вечеря. Нощувка в Национален парк Тортугеро.

Ден 5
Закуска. Отпътуване към Пуерто Виехо. Настаняване в хотел на брега на Карибско море. Свободно време за плаж. Насладете се на красотата на залезите в Пуерто Виехо с чаша карибски коктейл. Нощувка в Пуерто Виехо.

Ден 6
Закуска. Отпътуване към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал. Нощувка в Национален парк Аренал.

Ден 7
След закуска се отправяме за пешеходна разходка в Националния парк „Аренал” с местен екскурзовод, по време на която ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана, стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък, от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката ви очаква истински релакс в горещите минерални извори в хотела. Нощувка в Национален парк Аренал.

Ден 8
Закуска. Днес ви очаква много приятен круиз с лодка през езерото Аренал до Монтеверде. Облачният горски резерват Монтеверде е една от най-разнообразните и богати тропически облачни гори в Новия свят и дом на блестящата птица Кетцал и рядката птица-камбана. Монтеверде е интересен не само за жителите на резервата в облачния горски резерват, но и за своите основатели, квакерите. По - желание екскурзия до парка Селватура, сгушен в непокътнат облачен горски резерват. Ще имате възможност да направите пешеходна разходка в тази забележителна екосистема с водач. Ще се разхождате по пътека от 3 км (1,9 мили), съставена от окачени мостове, пресичайки различни нива на облачната гора на осем различни моста, които варират от 46 фута до 155 метра дължина и 36 фута (11 метра) и 180 фута (56 метра) височина. Наслаждавайки се на невероятната екосистема вие можете да се отпуснете, знаейки, че мостовете отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. С широчина 5 фута (1,5 метра) и товароподемност, която побира до 80 души, те съставят най-дългата и най-здравата висяща мостова система в Коста Рика. Научете за известното биоразнообразие на Монтеверде, докато се придвижвате през гората с лекота, което е идеално за наблюдение на местни растителни видове и диви животни. След приятните часове прекарани сред дивата природа на Коста Рика ще отпътувате към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.

Ден 9
Закуска. Трансфер до летището и в 08.55 ч. полет Сан Хосе – Панама сити с Avianca. Пристигане в Панама сити в 11.05ч. Трансфер до хотела. От 12.00 ч. започва обиколката на Панама сити с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. След края на обиколката – свободно време с възможност за пазаруване . Нощувка в централната част на Панама сити.

Ден 10
Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели. Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.

Ден 11
Закуска Свободно време с възможност за разходка в централната част на града и за пазаруване. В 13.00 ч. трансфер до летището и в 15.33 ч. полет Панама сити – Кито. Кацане в Кито в 17.35 ч. Трансфер до хотела в Кито. Настаняване и нощувка.

Ден 12
Закуска. Следва обиколка на града, обявен от ЮНЕСКО през 1970 година за световно култулно наследство с най-добре запазения исторически център на града в цяла Южна Америка. Обиколката на града ще започне от местността Гуаполо, от където се открива чедусна гледка към града, разположен в подножието на вулкана Пичинча. След това ще посетим историческия център на града с „Площада на независимостта”, ще разгледаме Катедралата, сградата на Народното събрание. Ще се разходим по малките улички с добре запазена колониална архитектура. След това ще се изкачим на хълма „Панечило”, където се намира статуята на „Пазителят на града”. Обиколката ни ще завърши с паметника на екваториалната линия, наречен „Средата на света”, където ще можете да стъпите едновременно в Северното и в Южното полукълбо. Свободно време. Нощувка в Кито.

Ден 13
КИТО/БАЛТРА Закуска. Трансфер до летището и полет Кито – Балтра в 09.30 ч. Пристигане на летището в Балтра в 12.05 ч. Посрещане на летището от фирмата. Трансфер до пристанището, откъдето със скоростна лодка ще пътувате до Пуерто Аьора (о-в Санта Крус). Този ден ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Нощувка на о-в Санта Крус.

Ден 14
О-В САНТА КРУС Закуска. Този ден ви очаква круиз в залива на остров Санта Крус. Ще посетите „La Loberia”, където ще имате възможност да плувате с тюлени. С лодка със стъклено дъно ще разгледате невероятно богатия морски свят, ще можете да плувате между красиви вулканични образувания. След обяд ще посетите планинската част на острова и ще можете да се насладите на вулканичните образувания. Ще можете да видите много разнообразни птици, игуани. При късмет ще имате възможност да видите гигантски костенурки в естествената им среда в природата. Нощувка на о-в Санта Крус.

Ден 15
О-В ИЗАБЕЛА Закуска. Разглеждане на о-в Изабела – един от най-младите Галапагоски острови, на който по последните изследвания вулканичната дейност продължава. Пътуваме около 2 часа със скоростна лодка до острова. С добър късмет на Плажа на любовта ще видите морски игуани, синьокрак рибояд, морски птици и раци. Във влажните зони на острова растат мангрови дървета, сред които живеят фламинго и други птици. Посещение на Центъра за отглеждане на малки сухоземни костенурки, и на ботаническите градини с ендемични видове. В края на обиколката ще видите островчето Тинторерас, където се срещат образования от лава и е обиталище на синьокрак рибояд, морски игуани, акули, риби, скатове, водни костенурки, пингвини. Обяд. Връщане на остров Санта Крус. Свободно време с възможност за разглеждане на чаровното градче Пуерто Айора. Нощувка на о-в Санта Крус.

Ден 16
Закуска. Тази сутрин по път към Балтра ще посетите изключително интересната скална формация - Los Gemelos (Twin Craters). Продължаваме към летището в Балтра и в 12.45 ч. полет Балтра – Гуаякил. Кацане в Гуаякил в 15:35 ч. В 18:35 ч. полет Гуаякил - Амстердам.

Ден 17
Кацане в Амстердам в 13.15 ч. В 22.10 ч полет Амстердам – София с България Еър. Кацане на летище София в 00.10 ч.


Промоционалната цена 10 140 лв е валидна при записване и депозиране минимум  6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 10 240 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Париж - Сан Хосе;  Гуаякил –Амстердам - София;
 • самолетени билети за полет от Сан Хосе - Панама сити- Кито – Балтра – Гуаякил;
 • летищни такси за всички международни  – 1 232 лв/ 630 евро (01.04.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 15 нощувки със закуски, 1 обяд, хотели 3*, 4* и 5 * в Коста Рика, Пнама, Еквадор и островите Галапагос;
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 2 нощувки в  Националния парк Тортугеро
 • 1 нощувка  в Пуерто Виехо
 • 2 нощувки в Националния парк Аренал
 • 2 нощувки в Панама сити
 • 2 нощувки в Кито
 • 3 нощувки на о-в Санта Крус
 •    (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе (2-ри ден);
 • посещение на  Националния парк „Тортугеро“-(3-ти и 4-ти ден);
 • посещение на Националния парк Аренал – (6-ти ден);
 • пешеходна разходка в Националния парк Аренал (7-ми ден);
 • круиз с лодка  през езерото Аренал до Монтеверде – (8-ми ден);
 • посещение на облачният горски резерват Монтеверде – (8-ми ден);
 • екскурзия до Облачния горски резерват „Монтеверде“(10-ти ден);
 • обиколка на Панама сити – (9-ти ден);
 • еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата” – (10-ти ден);
 • туристическа обиколка на Кито – (12-ти ден)
 • пътуване със скоростна лодка до Пуерто Аьора – (13-ти ден);
 • посещение на център за изследвания „Чарлс  Дарвин“ – (13-ти ден);
 • круиз в залива на остров Санта Крус – (14-ти ден);
 • разглеждане на остров Изабела – (15-ти ден);
 • входовете  на  всички  паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 122 лв.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 • входни такси по време на екскурзиите на о-вите Галапагос и такса за  Националния парк  –  150 щ. долара.
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахоователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 38 лв (за лица до 70 год.), 76 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
   
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро. - (2-ри ден);
 • 2 обяда Национален парк „Тортугеро“ – 20 щ.долара –(3-ти и 4-ти ден);
 • 2 вечери в Национален парк „Тортугеро“ – 28 щ.долара (3-ти и 4-ти ден);
 • разходка с кану по каналите на Националния парк „Тортугеро“ 60 щ.д.-(3-ти ден);
 • сутрешна пешеходна разходка с водач в джунглата на Националния парк „ Тортугеро“   – 30 щ. долара. – (4-ти ден);
 • екскурзия до парка „ Селватура“ – 95 щ.долара. – (8-ми ден);
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.04.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в  Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ.долара.
4. Цените 10 140лв/  10 240 лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат
1 580 лв. /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.04.2021 г и  подлежат на  актуализация.
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 5 000 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.5.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на TO)
             - по банков път
 

Информация за хотелите (или подобни):
Сан Хосе – Hotel Presidente  4* - http://www.hotel-presidente.com/default-en.html
Пуерто Виехо – Hotel Banana Azul 3/4 * https://www.bananaazul.com/
Национален парк „Тортугуеро“ – Mawamba lodge 4* https://www.mawamba.com/
Аренал -Tabacon Thermal Resort & Spa 5* www.tabacon.com
Панама сити – Eurostars Panama City 5* - https://www.eurostarshotels.com/eurostars-panama-city.html
Кито - Plaza Sucre Hotel Boutique 4* - http://www.hotelplazasucre.com/
Санта Круз - Hotel Ninfa  3* - http://www.hotelninfa.com.ec/


 
 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  10 140 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 10 240 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
 
 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  10 140 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 10 240 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
 
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel