Екскурзия до ЙОРДАНИЯ, без нощувка в пустинята ВАДИ РУМ

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 9 дни (АМАН, УМ КАЙС, АДЖЛУН, ДЖЕРАШ, МАКДАС, НЕБО, МАДАБА, КЕРАК, ПЕТРА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, АКАБА )
Продължителност
9 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
17.03.2023, 21.04.2023, 18.09.2023, 06.10.2023, 10.11.2023
Оферта № Е730

от 2725 лв.
Дата Цена Запитване
17.03.2023 от 2825 лв. Запитване
21.04.2023 от 2825 лв. Запитване
18.09.2023 от 2825 лв. Запитване
06.10.2023 от 2825 лв. Запитване
10.11.2023 от 2825 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща в 14.00 ч на летище София, Терминал 2. В 16.00 ч. – самолетен полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 17.15 ч. В 21.15 ч. полет Истанбул –Аман. Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 23.40 ч. (местно време). Трансфер до хотел. Нощувка в Аман.

Ден 2
АМАН – МЪРТВО МОРЕ – АМАН. Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 3
АМАН – УМ КАЙС – АДЖЛУН – ДЖЕРАШ – АМАН. Закуска. Туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс, стария гръко-римски град Гадара с панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения. След това се разглежда ислямския замък Аджлун, построен високо, на върха на хълм, от който отново може да се насладим на красивата долина на река Йордан. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 4
АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА. Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

Ден 5
ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА. Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още „розовия град” заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50-метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

Ден 6
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ. Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. След това имате възможност да се насладите на красивия пустинен залез по време на едночасова разходка с камила (по желание). Отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Вечеря и нощувка в Акаба.

Ден 7
АКАБА Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка Акаба.

Ден 8
АКАБА. Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. Вечеря в Акаба. Трансфер до летището.

Ден 9
В 01.40. сутринта - самолетен полет Акаба – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 04.20 ч. В 07.45 ч. - полет Истанбул – София. Пристигане на летище София в 09.05 ч.


1.  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети: София – Истанбул – Аман  Акаба–     Истанбул –  София с Turkish Airlines;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • летищни такси – 485 лв/ 248 евро (07.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение
 • виза за Йордания (визата се изготвя на място на летището в Аман)
 • 7 нощувки със закуски, 7 вечери в хотели 3 *;  (По - желание настаняване в 4* хотели, срещу съответното доплащане, описано по долу в програмата.)
 • 3 нощувки в Аман
 • 2 нощувки в Петра
 • 2 нощувки в Акаба
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • всички музейни такси (без входа за Националния Археологически музей);
 • обиколка на Аман – (2-ри ден);
 • туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс – (3-ти ден);
 • разглеждане на Джераш – (3-ти ден);
 • разглеждане на планината Небо– (4-т ден);
 • разглеждане на мозаечния град Мадаба – (4-ти ден);
 • разглеждане на  Вади Муджиб и замъка в Керак – (4-ти ден);
 • разглеждане на Петра  – (5-ти ден);
 • целодневна екскурзия до Вади Рум – (6-ти ден);
 • 2-часово сафари в пустинята с джипове (6-ти ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  
 • български език) от водачът, който придружава групата.
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания;
 
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.заплащат се предварително в офиса на туроператора.
 • напитките (безалкохолни и алкохолни) не са включени в цента към вечерите
 • Застраховки:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв, - 33.30 лв. за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 84.60 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. 64.80 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 131.10 лв. Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро20 лв (за лица до 70 год.), 40 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (2-ри ден);
 • разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (6-ти ден);
 • разходка в Червено море:  - с лодка – 15 евро-/с корабче - 25-30 евро (7-ми ден)                            
   
          
*Забележки:
 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,  както и за последните два дни по същата.
2.  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.02.2020 г.
4.  Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. Цената 2 335 лв/ 2 435 лв е за човек в двойна стая в хотел 3*. За единична стая се налага  доплащане от 320 лв./подлежи на актуализация/
4. Цената 2 535 лв/ 2 635 лв е за човек в двойна стая в хотел 4*. За единична стая се налага доплащане от 420 лв. /подлежи на актуализация/                                                                                     
5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.
 

Цени:  
-  за хотел 3*
при промо цена - 2 335 лв./ при стандартна цена 2 435 лв.
-  за хотел 4* - при промо цена 2 535 лв./ при стандартна цена - 2 635 лв.*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 

6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)        
             - по банков път


ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1 000 лв


Информация за хотели 3*(или подобни):
Аман  - Hotel Al  Fanar 3* http://www.alfanarpalacehotel.com/
Петра - Hotel Al Anbat 3* http://www.alanbat.com/
Акаба -  Days Inn 3*/ 4* https://daysinnhotelsuitesaqaba.com-jordan.com/en/
 
Информация за хотели 4*(или подобни):
Аман -  Hotel Mena Tyche  4*- https://menatychehotel.com
/Петра Hotel Sella 4*- http://www.sellahotel.com/home/index.html
Акаба – Oryx Hotel 4* - http://www.oryx-hotel.com/

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 335 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 435 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 10 ЧОВЕКА ДОПЛАЩАНЕТО Е 100 ЛВ
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 335 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 435 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 10 ЧОВЕКА ДОПЛАЩАНЕТО Е 100 ЛВ
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel