Екскурзия до Виетнам, Камбоджа и Лаос – мистерии и природни чудеса в Индокитай

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Сайгон - Делтата на река Меконг - Сием Рип - Анкгор - Луанг Прабанг - Ха Лонг - Ханой
Продължителност
12 дни / 9 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2636

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Ден 1 (02.03.2023, четвъртък) София – Доха
Излитане от летище София в 16:35 ч. Кацане в Доха в 22:15 ч. Престой: 3:30 ч. Продължение за Сайгон в 01:45 ч.
Ден 2 (03.03.2023, петък) Доха – Сайгон
Кацане в Сайгон в 12:50 ч. Посрещане на летище и трансфер с автобус до центъра на града. Хо Ши Мин (Сайгон) е сърцето и душата на Виетнам. Динамичен и забързан икономически, търговски и културен център – Хо Ши Мин е и най-големият виетнамски град. Разположен е на двата бряга на река Сайгон на 60 км от Южнокитайско море и на 1760 км южно от Ханой.
Обяд в местен ресторант и панорамна обиколка – Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал; Операта с богато орнаментираната фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж; Кметството с широкия площад пред него и Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на 19 век, проектирана от самия Густав Айфел. Фотостоп пред бившия Дворец от 1966 г., частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години.
Настаняване в хотел Northern Saigon 4*, централно разположен. Свободно време за вечеря и почивка. По желание - криз по река Сайгон с включена вечеря. Нощувка.
Ден 3 (04.03.2023, събота) Делтата на река Мекон
Закуска и целодневна екскурзия до градчето Мей То. С малко корабче ще разгледаме делтата на река Меконг, която има изключително важна роля в живота на виетнамците. Близо до Мей То се намират четири острова – Дракон, Еднорог, Феникс и Костенурка, върху които са разположени плодородни градини. Тук, докато се разхождате под сянката на кокосовите палми, ще станете свидетел на традиционно производство на кокосови бонбони и оризово вино. Като областен център Мей То е и най-големият пазар в района за търговия с риба и други морски продукти. С малко кану ще се потопите в романтичната атмосфера на най-тесните речни канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност.
Включен е вкусен обяд с местни деликатеси и риба. По обратния път за Сайгон разглеждане на колоритния Као Дай храм, посветен на новата синкретична религия във Виетнам. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. По желание посещение на Операта в Сайгон и време за коктейл в един от многобройните и модерни панорамни барове на този великолепен източен мегаполис. Нощувка.
Ден 4 (05.03.2023, неделя) Сайгон – Сием Рип
Закуска и трансфер до летище за полет до Сием Рип – мястото, откъдето ще започнем разглеждането на великолепните древни кхмерски храмове. Пристигане в Камбоджа, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Tara Angkor 4*.
Свободно време за почивка край басeйна на хотела. Вечерта ще имате възможността да се насладите на традиционна вечеря с Апсара шоу с едни от най-изящните танцьорки на Изтока. Нощувка.    
Ден 5 (06.03.2023, понеделник) Анкгор
Закуска. Целодневна обиколка на Ангкор Ват и руините на околните кхмерски храмове. Целият храмов комплекс обхваща над 400 кв. км и е построен в периода от 9 до 15 в. от могъщите крале на Кхмерската империя. 
Разглеждане на Южната порта на Великия град Ангкор Том, Бафуон, Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица, Терасата на слоновете, Та Пром – построен в края на 12 век като будистки манастир, известен с огромните дървета, които са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера.
Обяд в местен ресторант. Посещение на най-впечатляващия храм от комплекса Ангкор Ват – най-големият и най-добре запазен кхмерски храм – образец на древната архитектура и символ на Камбоджа. 
Завършекът на деня ще бъде невероятният залез над древния град, който ще посрещнем от хълма Пном Бакенг. Връщане в хотела и свободно време за вечеря и разходка в централната част на града, където има множество ресторанти и нощен пазар за сувенири на много изгодни цени. Нощувка.
Ден 6 (07.03.2023, вторник) Сием Рип – Луанг Прабанг
Закуска. Трансфер до летище и полет за Лаос. Кацане на летището в Луанг Прабанг, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до центъра на града – столицата на древното кралство Лансанг. Тук времето сякаш е спряло – на територията му има запазени над 30 древни храма, впечатляващи с изящните си фасади и автентични златни декорации. Изкачване пеша на хълма Фуси до позлатената Ступа и посрещане на залеза с прекрасната панорама към града и река Меконг. Вечеря в местен ресторант. Разглеждане на автентичните лаоски сувенири и стоки от самобитния Нощен пазар, където ще останете очаровани от непринудените усмивки и вежливост на местните жители. Пазарът е потънал в носталгична тишина, а цветовете на ръчно изработените тъкани и картини елегантно се сливат с тайнствения мрак на тропичната нощ… Настаняване в хотел Sada Boutique 4*. Нощувка.
Ден 7 (08.03.2023, сряда) Луанг Прабанг
Закуска. Полудневна обиколка и посещение на Националния музей – бивш Кралски дворец, построен по време на френската колониална епоха. Сградата съчетава в себе си традиционни лаоски и френски архитектурни мотиви. Ще разгледаме още главния храм на лаоските крале Ват Сиентонг, където в миналото са извършвани церемониите по короноване и красивия Ват Ахам. Храмовете на Лаос са неповторими и се отличават с позлатени фасади, трискатни покриви, спускащи се към земята, стъклени мозайки и многоцветни митологични фрески и декорации.
Обяд в местен ресторант и отпътуване за красивите водопади Куанг Си. Свободно време за разходка и плуване в тюркоазените басейни, оформени във варовиковата скала. Връщане в Луанг Прабанг. Вечеря и нощувка.
Ден 8 (09.03.2023, четвъртък) Луанг Прабанг – Ханой
Рано сутринта по изгрев слънце поощряваме участието Ви в един от най-свещените ритуали на Югоизтока – даряване на храна на монасите с шафранови роби. По този начин местните жители изразяват голямата си почит към религията и изкупват греховете си. След ритуала ще се потопим в неповторимата атмосфера на сутрешния пазар на Луанг Прабанг – истинска атракция за туристите, а за местните – място, където да се снабдят с пресни продукти, необходими за приготвянето на традиционните лаоски ястия. Пазарът все още е запазил автентичния си вид и може да си закупите пресни плодове и подправки. Връщане в хотела и закуска.
Трансфер до летище и полет до Ханой. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Hanoi Le Jardin 4*, централно разположен. Вечеря в местен ресторант и нощувка.
Ден 9 (10.03.2023, петък) Ханой
Закуска. Този ден от нашата програма е посветен на запознаването ни със виетнамската столица. Ще разгледаме Централния площад, където се намира Мавзолеят на Хо Ши Мин – място за поклонение на много виетнамци и до днес, Къщата на кокили, където е живял Бащата на нацията, Президентския дворец и Пагодата на една колона, построена от император Ли Тай Тонг през далечния 11 век.
Продължаваме обиколката с конфуцианския Храм на Литературата – най-старият Университет на Виетнам, където са получавали своето образование кралското семейство и много аристократи. Обяд в местен ресторант. Ще разгледаме и Виетнамския музей по етнология, където ще научим повече за 54-те етнически групи, живеещи в страната. Следва разходка с рикши из цветните улички на Стария град, по време на която ще се потопите в ежедневието на столичани. 
Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 (11.03.2023, събота) Ханой – Ха Лонг
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с автобус към едно от природните чудеса на света Залива Ха Лонг – в превод името на този природен феномен означава „Залив на спускащия се дракон“ и представлява хиляди варовикови острови в най-причудливи форми и размери, разпръснати сред морето. 
Днес заливът представлява една уникална екосистема, обитавана от ендемични растения и животни и е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.

На обяд пристигаме на пристанището и се настаняваме на борда на круизен кораб Paradise Elegance 4*. На борда имаме включени обяд и вечеря, посещение на плаващо селище, готварски курс, риболов, а също и възможност за плаване с каяк и разглеждане на островите отблизо. Денят завършва с приказен залез от горната палуба. Оставаме омагьосани от нереалния природен пейзаж и се наслаждаваме на мига, в който времето край нас сякаш е спряло… Нощувка на борда.
Ден 11 (12.03.2023, неделя) Ха Лонг – Ханой – Доха
Събуждаме се рано с изгрева на слънцето и се събираме на откритата палуба за сутрешен Тай чи урок, който ще раздвижи енергийните потоци в тялото ни. След закуска посещение на един от потъналите в зеленина острови, където Ха Лонг ни среща с поредната си тайна… Връщане на кораба и време за вкусен брънч сред невероятния природен декор, докато плаваме обратно към пристанището.
Трансфер до летището в Ханой, като по пътя се посещава местна фабрика за перли. Излитане от Ханой в 19:40 ч. и кацане в Доха в 23:45 ч.
Ден 12 (13.03.2023, понеделник) Доха – София
Продължение за София в 08:30 ч. и кацане в България в 12:35 ч. 
Хотели
Northern Saigon 4* - Сайгон
Sada Boutique 4* - Луанг Прабанг
Hanoi Le Jardin 4* - Ханой

Круизен кораб Paradise Elegance 4*
Допълнителни екскурзии
 • Круиз по река Сайгон с включена вечеря – 45 US$ на човек;
 • Самолетни билети София–Доха–Сайгон и Ханой–Доха–София с Катарски авиолинии с включен 1 брой чекиран багаж, ръчен багаж и летищни такси;
 • Самолетни билети Сайгон–Сием Рип–Луанг Прабанг–Ханой с включен 1 брой чекиран багаж 20 кг., ръчен багаж 7 кг. и летищни такси;
 • 8 нощувки със закуски в подбрани хотели 4*;
 • 1 нощувка на корабче 4* в залива Ха Лонг;
 • 8 закуски, 6 обяда, 1 брънч и 5 вечери;
 • Апсара шоу в Сием Рип в Камбоджа;
 • Всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата; 
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности;
 • Лицензирани местни екскурзоводи на английски език във всеки град;
 • Професионален водач с опит по тази дестинация;
 • Предварителна географска и историческа информация за страните и посещаваните градове и забележителности;   
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв., с подлимит при пандемично или епидемично заболяване – 50% от основния лимит и подлимит при спешна дентална помощ в чужбина – 1000 лв. При изгубен, повреден или откраднат личен багаж по време на пътуването ALLIANZ TRAVEL имат включен основен лимит от 2000 лв. и подлимит за покритие на ценни предмети – 1000 лв.
 • Доплащане за единична стая: 780 лева
 • Виза и такса за Виетнам: 50 US$ на човек;
 • Виза и такса за Камбоджа: 36 US$ на човек;
 • Виза и такса за Лаос: 50 US$ на човек;
 • Круиз по река Сайгон с включена вечеря – 45 US$ на човек;
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите; 
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване. ALLIANZ TRAVEL дават възможност за прекратяване на полица „Отмяна на пътуване“ без неустойки в срок до един месец преди пътуване.
 • Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
 • Бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори, лодкари и носачи (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 долара на човек на ден);
 • Напитки по време на хранене и лични разходи.
Важна информация:  
 • Цената на пътуването е валидна за група от минимум 12 туристи;
 • Краен срок за събиране на групата: 10.01.2022;
 • Необходими документи за записване: данни от международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2000 лева;
 • Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 20.01.2023;
 • Получаването на виза за Камбоджа и Лаос става електронно, а за Виетнам – на място при влизане в страната. Подаването на заявленията за виза се извърша предварително от туроператора. При записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра и необходимите документи.
 • В паспорта трябва да имате 3 цели свободни страници, за да може върху тях да бъдат положени визи и гранични печати. 
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,97 лв. и и при промяна на валутните курсове към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
 • От 15.05.2022 при влизане във Виетнам няма задължителни изисквания за ваксинация или тестване;
 • При влизане в Камбоджа и Лаос се изисква да се предостави сертификат за ваксинация или отрицателен PCR или антигенен тест, направен 48 часа преди пристигането. Информацията е към 05.10.2022. При промяна на обстоятелствата, клиентите ще бъдат информирани.
 • Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на посещаваните страни, валидни към 05.10.2022 г.
 • Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 05.10.2022 и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост, клиентът получава актуална информация относно техния размер към датата на доплащане. 
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel