Екскурзия до Амстердам, Кукенхоф, Антверпен, Делфт и Хага 29.04.2022

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
БРЮКСЕЛ – АНТВЕРПЕН – АМСТЕРДАМ – ПАРКЪТ “КУКЕНХОФ“ – ДЕЛФТ – ХАГА
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2116

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

БРЮКСЕЛ –  АНТВЕРПЕН – АМСТЕРДАМ – ПАРКЪТ “КУКЕНХОФ“ – ДЕЛФТ – ХАГА

Дата на отпътуване: 29.04.2022г.

 

ПЪРВИ ДЕН– 29.04.2022– 06.40ч.-Отпътуване от София за Брюксел. /По желание трансфер от Хасково и Пловдив до летище София/. 08.25ч. – Пристигане в Брюксел.Отпътуване и разглеждане на Брюксел – град на изкуствата, на комиксите, на Европейския съюз, на северната архитектура, на пържените картофки, на бирата и мидите. Дали ще го харесате, или не, никой не може да Ви каже, но със сигурност  не бихте го сравнили с друг град и не бихте го забравили. Главният площад „Гран плас“ е „най-красивият театър в света“ според Жан Кокто. Обкръжен е с красиви исторически сгради, принадлежащи на различни занаятчийски гилдии. Впечатляваща е сградата на кметството на централния площад, не само със съвършените пропорции на зданието, но и с множеството скулптури, украсяващи фасадата и несравнимата красота на кулата, чийто връх е превзела статуята на Свети Архангел Михаил. Тук на всеки две години през август известният огромен цветен килим с размери 77 х 24 метра, с над 500 000 бегонии украсява града и привлича към себе си милиони туристи с приказната си красота. Няма да пропуснем  един от символите на Брюксел закачливата статуя на Манекен Пиз-или пикаещото във фонтан  момченце, което за всеки празник на града е с различни одежди. Ще се разходим  до закритите галерии "Св.Юбер" с множество кафенета и магазини, за да опитаме една от 100 вида бири или пралини  от прочутия белгийски шоколад, да се полюбуваме на изделия от брюкселска дантела. Отпътуване и разглеждане на Антверпен – един от най-богатите и красиви белгийски градове. Градът е известен като „диамантената столица на света“, тъй като още от ХVІ в. в него се развива търговията с диаманти. С течение на времето той се превръща в най-големият център за търговия и обработка на диаманти в света. В централната част на града се намира Диамантеният квартал – няколко уютни и скътани улички, в които се предлагат скъпоценности за милиарди. В Антверпен израства и се оформя като художник Петер Рубенс. Тук се намира родната къща на художника, неговото ателие и градината, в която е творил и рисувал своите картини; Катедралата, съхранила четири от най-популярните платна на Рубенс; Кметството, централния площад на града и фонтана „Брабо“, разказващ легендата за основаването на града. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН– 30.04.2022– Закуска. Отпътуване и разглеждане на Амстердам – централния площад “Дам”, който се намира под морското равнище и е построен върху 11 000 дървени пилонa. Основните забележителности тук са Кралският дворец, Националният паметник на Освобождението, свързан с жертвите от Втората световна война, Новата църква, впечатляваща с красивата си готическа фасада, музеят на мадам Тюсо. Няма да пропуснем цветния пазар, от където можете да си купите най-различни луковици и сувенири , площад “Рембранд”, носещ името на големия холандски художник, живял в близост през XVII век. Тук, през 2006 година, по повод навършването на 400 години от рождението на Рембранд , е издигната бронзова инсталация, пресъздаваща една от най-известните му картини "Нощна стража". Свободно време в Амстердам или по желание посещение на музеят“Ван Гог“. Нощувка. 

 

ТРЕТИ ДЕН– 01.05.2022– Закуска. Отпътуване за паркът Кукенхоф или  „зеленчукова градина“ както недерланците наричат това място. Разхождате се покрай лалетата, павилионите с орхидеи, мелници и течащи води като рекички, водопади, фонтани  и шадравани. Засятите в парка луковици са над 7 милиона, а лалетата са над 800 вида. Отпътуване и разглеждане на Делфт- един от най-красивите нидерландски градове. Целият център на града е съсреодоточен на пазарния площад, където се намира главната община на града, Новата църква от 17 век, чиито стъпала ще ви отведат към смайващ изглед   и ще имате поглед и към Старата църква, където е погребан Йоханес Вермеер- един от най-известните техни художници. Ще се разходим и по магазите и работилниците, където все още произеждат толкова известния типично холандски синьо-бял порцелан. За да се насладите до край на града ще опитате и ябълковия пай със ментов чай- характерни за този холандски регион- града на Оранската династия. Отпътуване и разглеждане на  Хага- изключително жив град, в който модерното върви ръка за ръка с традицията и историята. Разположена на брега на Северно море, административната столица на Холандия впечатлява с контраста между широките модерни булеварди и малките криволичещи улички, между историческите сгради и футуристичните сдания. Тук се намират всички важни институции на страната, Резиденцията на холандското кралско семейство, Седалището на Международния съд и редица други правни институции на ООН. Туристическа обиколка на Хага - Двореца на мира, Биненхоф, двореца „Морисхюис“, където се намира Кралската художествена галерия с редица шедьоври на холандскоти и фламандски майстори. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН–02.05.2022–Закуска. Свободно време в Търговски център. Трансфер до летище Айндховен. 15.50ч.-Отпътуване от Айндховен за София. 19.25ч.-Пристигане на летище София. /По желание трансфер от летище София до Пловдив и  Хасково/.

 • 3 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Брюксел с включени летищни такси и и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Айндховен- София с включени летищни такси и и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Музея „Ван Гог“/входна такса и резервация/ -  45 лв., за лица до 18г. – безплатно;
 • Паркът „Кукенхоф“/входна такса и резервация/- 40 лв.;
 • Багаж до 10 кг. /ръчен/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв;
 • регистриран багаж до 20 кг.- 140 лв.;
 • Трансфер от Хасково и Пловдив до летище София и обратно- 70лв.;

 

*Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

 

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.


**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel