Екскурзия в Казахстан - Приключение в Централна Азия

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна програма 11 дни/ 10 нощувки
Продължителност
11 дни / 10 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е568

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Нур Султан
Полет Сафия - Нур-Султан с Турски авиолинии с прекачване през Истанбул. Късно пристигане в Нур-Султан. Любезно посрещане от нашия партньор и трансфер до хотела.

Ден 2 Нур Султан
Закуска. Може би най-добрият начин да започнете запознанство си с Казахстан е да посетите Националния музей на Казахстан - модерен музей синтересна колекция от артефакти от различни времеви епохи. В музея ще получите отличен преглед на казахстанската история и култура. Следващото място, което трябва да видите, е площадът на независимостта – вероятно един от най-големите площади, които някога сте виждали. След музея и площада е време да се полюбуваме на красотата на катедралната джамия Хазрат Султан, най-голямата джамия в Централна Азия. Обяд. След обяд ще разглеждаме лявата част на града от върха на кулата Байтерек, превърнала се в символ на Астана. Обиколката на града ще завърши с посещение на най-голямата палатка в света - приказния търговски център Khan Shatyr и красивата EXPO зона с най-голямата сферична сграда в света. Свободно време и нощувка в Нур Султан.

Ден 3 Нур Султан
Закуска. Ще се отправим към мемориалния комплекс Алжир, намиращ се на 40 км извън града. Това е музей, посветен на трудов лагер по времето на Сталин за "съпруги на предателите на родината". Обяд. Днес ще посетим още една важна забележителност на Астана - зоната Expo и нейната централна част „Нур Алем“, която е най-голямата сферична сграда в света с диаметър 80 метра и височина 100 метра. Сградите са служили, като казахстански павилион по време на EXPO и от 2018 г. работи като „Музей на бъдещата енергия“. Вечеря. Нощувка в Нур Султан.

Ден 4 Алмати
Сутрешен полет до Алмати. Алмати е най-големият град в най-богатата страна в Централна Азия, Казахстан. До 1997 г. той е бил столица на страната и до днес остава бизнес и образователен център . Пътищата са широки , с много зеленина и има красива гледка към планините Zailisky Ala-Too, които образуват фона на града. Името Алмати означава „мястото с ябълки“ и се смята, че оттук произхождат ябълките. Ще посетите парк Панфилов, за да разгледаме най-известната забележителност на Алмати, катедралата Зенков. Построена е през 1904 г. без нито един метален пирон и е една от най-високите дървени сгради в света. В същия парк се намира впечатляващият мемориал на Съветската слава, около 28 мъже, които, както се казва в разказва, отблъснали 50 германски танка от покрайнините на Москва по време на Втората световна война. След това ще посетите малкия исторически музей на Алмати. На Зеления базар ще опознаете местната казахстанска култура. След обяд с кабинков лифт ще се изкачите до хълма Коктобе и ще се насладите на прекрасната гледка към града. Нощувка в Алмати.

Ден 5 Езеро Исик, скитски гробни могили и вино Арба.
Закуска. Днес ще посетите Исикското дефиле, едно от най-красивите клисури в района на Иле Алатау... Ще стигнете до надморска височина от 1756 метра до перфектното за пощенска картичка езеро Исик, разположено в долината със същото име. Разположено покрай урочището Кулджа, където преди стотици години са минавали търговските кервани, дефилето е впечатляващо. Ще посетите и Държавния историко-културен музей-резерват „ИССИК”, комплекс от 80 саксски надгробни могили (кургани). Това е и гробището на световноизвестния Златен човек, скитски княз-войн. Като последен щрих към красивия ден включихме посещение на виното Арба - органични лозя, разположени на 200 хектара близо до малкото село Каракемер, разположено на изток от Алмати, на 2500 м надморска височина и заобиколено от величествения Тян-Шан планини. Тези лозя имат отлични условия за лозарство и винопроизводство, тъй като почвата е много плодородна, заедно с благоприятните климатични условия на горещо лято с прохладни нощи. Фермерите използват античен вид отглеждане, който се характеризира с процеса на покриване на лозята със сняг. Ще имаме обиколка и ще разгледаме процеса на винопроизводство в Казахстан. Обикновена селска вечеря в лозето. Връщане обратно към Алмати. Нощен влак за Шимкент, тръгващ в 19:50ч.

Ден 6 Шимкент
В 7 ч сутринта пристигане на гара Шимкент. Закуска в хотела. Разглеждане на града. Шимкент е градът, построен на кръстовището на Големия път на коприната. В Шимкент можете да видите свидетелствата за различни исторически периоди: средновековен Казахстан, Руската империя, съветски и съвременен Казахстан. По време на обиколката на града ще разберете, че от стари времена базарите са правили най-голям дял от доходите на по-голямата част от населението; научете за влиянието на Руската империя и ролята на Шимкент във Втората световна война. Обяд. Отпътуване до Туркестан. Пътят в едната посока ще отнеме около 2,5-3 часа, по пътя ще спрем, за да разгледаме руините на един от най-големите градове на Големия път на коприната – Отрар. Отрар, известен още като Фараб, е бил важен културен и търговски център. Има история, датираща от 2 хиляди години. След Отрар ще посетим мавзолея на Аристан-баб, духовен учител на Ходжа Ахмед Ясави. Вечеря. Нощувка в Туркестан.

Ден 7 Туркестан
Закуска. Целодневно разглеждане на историческия и архитектурен комплекс "Азрет-Султан", Мавзолея на Ходжа Ахмед Ясауи (Некропол, фрагмент от крепостната стена, цитадела с порти, Хамам, подземна джамия Хилвет). Туркестан е основан около 500 г. сл. Хр. на кръстопътя на керванните пътища от Самарканд, Бухара и Хива в Северен Казахстан. Градът е бил известен като духовен и политически център на тюркоезичните хора през XVI-XVIII век и е бил столица на Казахското ханство. Туркестан епридобил широка международна репутация благодарение на проповедническата дейност на известния суфийски шейх и философ Ходжа Ахмед Ясауи, който е погребан в малък мавзолей тук през 1166 г. Съществуващият мавзолей е издигнат 233 години след смъртта му по заповед на изключителен военачалник Емир Тамерлан, а днес е шедьовър на средновековната архитектура и едно от основните места за поклонение на мюсюлманите. Вечерен полет до Алмати. Нощувка в Алмати.

Ден 8 Шимбулак
Закуска. Днес сутринта с кабинков лифт ще стигнете до една от основните забележителности на Алмати – ски курорта Шимбулак. Разбира се, по това време на годината ски сезонът все още няма да езапочнал, но ще се насладите на прекрасната гледка към планината Иле Алатау. По пътя към ски курорта ще видите легендарната пързалка Медео. Пързалката се намира в живописното дефиле Медео на 1600 м надморска височина и е една от най-големите високопланински пързалки в света. Медео е известен още като „Фабриката на рекордите“ се нарича така, защото тук са поставени повече от 120 световни рекорда. Насладете се на разходката си, заобиколена от прекрасните планини на Трансилийския Алатау. Обяд в града. Свободно време за шопинг. Вечеря. Нощувка в Алмати.

Ден 9 Алмати - София
Отпътуване за България, трансфер до летището.


България - Казахстан - България
 
Начин на плащане:
депозит - 50 %
доплащане - 31 ден преди заминаване
 
Минимален брой участници: 14 човека
 
Неустойки:
До 45 дни преди заминаване – такса в размер на 50 евро или стойността на издадените самолетни билети, ако групата е потвърдена
До 31 дена преди заминаване – 100 % от стойността на пътуването
 
Медицински издравни изисквания:
Няма специални здравни и медицински изисквания свързани с пътуването.
 
Паспортен и визов режим:
Валиден международен паспорт 6 месеца от датата на заминаване
 
Самолетен билет София -Истанбул – Нур Султан – Алмати – Исанбул – София; Самолетн билет Нур Султан – Алмати; Самолетен билет Туркестан - Алмати; Билет за нощен влак Алмати – Шимкент; Трансфери; 3 нощувки със закуски в Нур Султан в хотел 4*; 3 нощувки в със закускиАлмати в хотел 4*; 1 нощувка със закуски в Туркестан в хотел 4*; 4 обяда; 3 вечери; Входни такси и билети за всички упоменати забележителности и турове; Летищни такси; Чекиран багаж 20 кг + ръчен багаж 7кг; Медицинска застраховка за 10000 евро с покритие за COVID 19 за лица до 65г.
PCR тест – 50 лв при необходимост; Лични разходи ; Бакшиш за екскурзовод и шофьор; Такси за снимане с фотоапарат или камера.
Начин на плащане:
депозит - 50 %
доплащане - 31 ден преди заминаване
 
Минимален брой участници: 14 човека
 
Неустойки:
До 45 дни преди заминаване – такса в размер на 50 евро или стойността на издадените самолетни билети, ако групата е потвърдена
До 31 дена преди заминаване – 100 % от стойността на пътуването
 
Медицински издравни изисквания:
Няма специални здравни и медицински изисквания свързани с пътуването.
 
Паспортен и визов режим:
Валиден международен паспорт 6 месеца от датата на заминаване
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel