Екскурзия в Бали и Сингапур – май 2023

Вид транспорт
Самолет
Маршрут

11 дни / 8 нощувки
22.05.2023
водач от България
САМОЛЕТ

Продължителност
11 дни / 8 нощувки
Дати на отпътуване
22.05.2023
Оферта № Е3016

от 5670 лв.
Дата Цена Запитване
22.05.2023 от 5870 лв. Запитване

Екскурзия в Бали и Сингапур – май 2023

Пътуване със стил до острова на хилядите храмове и до един от най-впечатляващите градове в света в топ сезон
 
11 дни / 8 нощувки
6 нощувки в Бали и 2 нощувки в Сингапур

Период на пътуване:

22.05. – 01.06.2023 г.
самолетна програма с водач на български език

Маршрут:

София – Доха – Бали – Сингапур – Доха - София
 
Тропическата красота на Бали е способна да очарова всеки. Аромат на орхидеи, безкрайни плажове - искрящо черни или ослепително бели, с тюркоазени лагуни, невероятно прясна и вкусна храна, внушителни водопади и многовековна култура... Това е Бали.
Сингапур обаче не отстъпва по красота ни най-малко. Смятан за най-чист и зелен мегаполис в Азия, Градът на лъва /както се превежда името от санскрит/ посреща с модернистична архитектура и уникална смесица от китайско, малайзийско и индийски влияние.  
 
ПЪРВИ ДЕН: 22.05.2023 г. | София - Доха
Отпътуване от София за Доха с Катарски авиолинии. Излитане от София в 17:10 ч. и кацане в Доха в 21:45 ч.

ВТОРИ ДЕН: 23.05.2023 г. | Доха - Бали
Излитане от Доха в 02:05 ч. и пристигане в Бали в 16:55 ч. Трансфер до Meliá Bali 5*, Нуса Дуа, настаняване за 6 нощувки на база закуска.
Хотел Meliá Bali предлага пълен комфорт и голям набор от услуги за една безгрижна ваканция. Голям избор на ресторанти и безкраен списък от допълнителни предимства.

ТРЕТИ ДЕН: 24.05.2023 г. | Бали
Закуска. Свободно време за почивка и релакс.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 25.05.2023 г. | Бали
Закуска. Свободно време за почивка и релакс.
След обяд: Полудневна екскурзия
В 13:00 ч. се отправяме на юг към парка GWK /Garuda Wisnu Kencana/ на полуостров Букит. Там се намира величествената статуя на Гаруда Вишну Кенкана, най- емблематичната забележителност на Бали, изобразяваща индуисткия бог Вишну, на чиято глава величествено е изобразен митичният орел Гаруда.
Гаруда е националната емблема на Индонезия, траен символ на свободата. Издигаща се на височина от над 120 метра, тя е една от най-високите монументални статуи в света, по- висока дори от Статуята на свободата и от Христос Спасителя. След парка ще посетим известния храм Улувату. Той е построен на ръба на 70-метрова скала, гордо извисяваща се над морето.Този храм е един от деветте храма, предпазващи острова от злите духове на морето и част от шестте най-свети за поклонение места на Бали. Влизането в него става през необичайна сводеста врата, оградена от статуи на Ганеша.
 
От 18:00 ч. ще наблюдаваме Танцовото представление Кечак. Нарича се Kecak dance, защото актьорите в този спектакъл използват многократно думата „cak”. Танцът на Кечак се изпълнява от петдесет мъже, облечени само в набедрен плат, а горната част на тялото им е оставена непокрита. Оформят редове от кръг с кокосово масло за лампи в средата. Историята на танца Кечак е взета от епоса на Рамаяна.
Очаквано време на връщане в хотела около 20:00 ч.

ПЕТИ ДЕН: 26.05.2023 г. | Бали
Закуска. Възможност за целодневна екскурзия с обяд / срещу допълнително заплащане/
Тръгваме от хотела в 08:00 ч. Този ден е посветен на едни от най-емблематичните храмове в западната част на острова. Екскурзията ще започне с посещение на не големия, но красив, украсен с каменни скулптури водопад Taman Beji Griya. Продължаваме към главния шиваидски воден храм Улун Дану /Ulun Danu/, построен на бреговете на езерото Братан, на 1240 м. н.в. и считан за един от най-живописните храмове в Бали. Храмът Улун Дану е много важен индуистко-будистки храм. Посветен е на богинята Деви Дану, богиня на реките и езерата и е построен през 1663 г. Езерото Братан е известно като езерото на свещената планина заради плодородието на тази част от острова. 

Следва посещение на оризовите тераси Jatiluwih. Този великолепен обект на ЮНЕСКО за световно наследство се намира в Северен Бали. Това са и най-големите оризови тераси на острова и обхващат площ от над 600 ха, следвайки наклонения релеф на хълма на планинската верига Батукару. После се отправяме към Tanah Lot. С уникалното си местоположение този храм е може би най-известният и най-сниманият храм на остров Бали. Храмът е кацнал на малко скално островче. Името Tanah Lot произлиза от "Tanah laut", което означава земя в морето. Силната морска ерозия е отделила района на храма от континенталната част на Бали и така се създава илюзията, че храмът е кацнал върху малка скала в океана.
 
Очаквано време на прибиране в хотела 18:00 ч. Екскурзията включва обяд в местен ресторант.
 
ШЕСТИ ДЕН: 27.05.2023 г. | Бали
Закуска. Време за себе си - СПА ритуали или наслаждаване на възможностите за почивка около един от 6 басейна на комплекса. 
 
СЕДМИ ДЕН: 28.05.2023 г. | Бали
Закуска. Възможност за целодневна екскурзия с обяд в Източен Бали до Убуд и Бецаких / срещу допълнително заплащане/.
Отпътуване в посока град Убуд в 08:00 ч. Екскурзията започва с посещение на Гората на маймуните Mandala Suci Wenara Wana или по-известна като Ubud Monkey Forest. Този резерват е естественото местообитание на балтийския дългоопашат макак. В него живеят около 1049 маймуни. Гората обхваща приблизително 27 акра и съдържа най-малко 115 различни вида дървета. В този резерват се намират и множество храмове, като храма Pura Dalem Agung Padangtegal, „Света пролет“ и други.
 
Следва посещение на двореца Puri Saren Agung - исторически комплекс от сгради в регентство Gianyar. Бил е официалната резиденция на кралското семейство на Убуд. Павилионът Kertha Gosa е типичен пример за балийска архитектура. Построен е в началото на 18 в. и е използван за съд. Таванът на Керта Госа е боядисан в традиционен балийски стил, който наподобява вайанг (куклен театър). На тавана са изобразени сцени от индийския епос Махабхарата, наречена Bhima Swarga.
 
Идва ред на хиндуиския храм Бесаких в едноименното село. Святото място се намира на югозападния склон на най- високата и свещена планина в Бали - планината Агунг. Наричан още Храмът на майката, той е най-важният, голям и свещен храм на балийския индуизъм. Храмът е на около 1000 м. н.м.р. Това е обширен комплекс от около 23 отделни, но свързани храма. Всяко от деветте регентства на острова също поддържа свой собствен храм в рамките на този комплекс.
Очаквано време на прибиране в хотела 18:00 ч. Екскурзията включва обяд в местен ресторант. 
 
ОСМИ ДЕН: 29.05.2023 г. | Бали - Сингапур
Закуска. Излитане от Бали в 12:10 ч. и кацане в Сингапур в 14:55 ч. Трансфер до хотел Parkroyal on Beach Road 4* за 2 нощувки, на база закуска. Свободно време за почивка.
Динамичен търговски и туристически център Сингапур е изтънчен и ултрамодерен град-държава с многообразни културни влияния и богата история, успял да съчетае модерното с традиционното. Някогашното рибарско селце, днес се е превърнало във финансова и технологична люлка на Югоизточна Азия.
 
ДЕВЕТИ ДЕН: 30.05.2023 г. | Сингапур
Закуска. Целодневна екскурзия из Сингапур / включена в цената/.
Стартираме с обиколка на съвременния и космополитен Сингапур с неговия финансов център, величествени небостъргачи, сградата на парламента, музея на азиатската цивилизация и много други важни за Сингапур представителни сгради. Ще посетим залива Марина и ще се снимаме за спомен пред талисмана на сингапурци - емблематичния Мерлион. Марина Бей е свидетелство за възхода на този модерен град. Статуята на митичното животно с глава на лъв и тяло на риба Мерлиона е поставено върху вълните. Това не е просто статуя, а уникален фонтан от паста на лъва, на която извира вода. Мерлионът се счита за символ на смелостта, упоритостта и силата на местните жители.
 
Ще посетим колоритния квартал Малката Индия - олицетворяващ жизнения и пъстър пулс на индийската общност в Сингапур. Ще се насладим на сергиите с екзотични плодове, ароматни подправки, местни зеленчуци, жасмин и гирлянди от орхидеи. Продължаваме с историческият квартал Чайна Таун, запазил духа и богатата културна история на ранните китайски заселници. Това е район, оформен от най-голямата етническа група в Сингапур. Ще разберем и защо най-старият и най-живописен индуистки храм в града се намира именно тук.
 
Обяд в местен ресторант. Следобед продължаваме с екскурзия до едно от най- интересните и иновативни места на града - Градините на Сингапур. Градините на Сингапур, съчетаващи спираща дъха архитектура със спокойна природна среда, са разделени на южна, източна и централни части и са разположени на площ от 100 хектара. 
В централната част се намира най-характерната забележителност на парка - Градините на супер дърветата, вертикална градина от 18 футористични, гигантски дървета, с височина между 25 и 50 метра. Тези дървета са част от проект за създаване на изкуствена гора за прочистване на въздуха в града. Всяко дърво е проектирано така, че да има голяма покривна част и озеленителни панели, в които са засадени 163 000 растения от 200 вида. Те осигурят сянка през деня, а през нощта оживяват със спираща дъха разнообразие от светлини и звуци.
 
В Южната част на парка се намират двете оранжерии със стъклени покриви, по-голямата от които със своята площ от 12,8 декара е записана в книгата на Рекордите на Гинес, като най-голямата оранжерия в света. В едната оранжерия са създадени меки и сухи климатични условия, които позволяват отглеждане на растения, характерни за средиземноморските и полусухите климатични области. Тук могат да се видят екзотични растения от пет континента в девет различни градини, както и маслиново дърво, което е на повече от 1000 години!
 
В другата оранжерията, на площ от над 8 декара с означението „Облачна гора“ са създадени условията на вегетационна зона на тропиците с височина от 1 000 до 3 000 м. н.м. Една конструкция като кула с височина 35 метра представя висока, закрита и забулена в мъгла планина, покрита с буйна растителност, в която се помещава най- високият закрит водопад в света.
 
Прибиране в хотела около 15:30 ч. Вечерта имате възможност да се включите  в нощно сафари – емблематична атракция за Сингапур / срещу допълнително заплащене/.
Нощувка в хотела.
 
ДЕСЕТИ ДЕН: 31.05.2023 г. | Сингапур
Ден за почивка и пазаруване. Освобождаване на хотела до 18:00 ч. Свободно време за вечеря. Около 23:00 ч. трансфер до летището.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 01.06.2023 г. | Сингапур – Доха - София
Полет от Сингапур за Доха. Излита в 02:40 ч.
Кацане в Доха в 05:15 ч. Полет от Доха за София, който излита в 09:50 ч. и каца в София в 14:40 ч.
 

ЦЕНА

НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая
/ранни записвания до 31.01.2023/
5670 лв.
Възрастен в единична стая 
/ранни записвания до 31.01.2023/
6920 лв.
Възрастен в двойна стая
/стандартни записвания след 31.01.2023/
5870 лв.
Възрастен в единична стая
/стандартни записвания след 31.01.2023/
7120 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София – Доха – Бали и Сингапур – Доха – София с Катарски авиолинии и включени летищни такси в размер на 430 евро;
 • Вътрешен полет Бали – Сингапур със Сингапурски авиолинии;
 • 6 нощувки със закуска в Бали в хотел – Meliá Bali 5*,  стандартна стая изглед градина;
 • 2 нощувки със закуска в Сингапур в Parkroyal on Beach Road 4*, стандартна стая;
 • Късно напускане на хотела в Сингапур – 18:00 ч.;
 • Трансфери в Бали и Сингапур;
 • 1 полудневна екскурзия на Бали с включена вечеря и екскурзовод на руски език;
 • 1 целодневнa екскурзия в Сингапур с обяд и включени такси за входове на всички посещавани обекта, с екскурзовод на руски/английски език;
 • Медицинска застраховка с покритие за 25 000 долара;
 • Застраховка Отговорност на Туроператора;
 • Водач от агенцията.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входна виза за Бали - около 35 щ.д.;
 • Допълнителни екскурзии срещу допълнително заплащане;
 • Сертификат ICA за влизане в Сингапур. Попълва се 3 дни преди влизане в страната – около 25$ (цена към ноември 2022 г.)
 • По желание: застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката;
 • По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към медицинската застраховка;
 • Обеди и вечери, извън включените в обиколните турове;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
 • Бакшиши за шофьори и екскурзоводи - 50 щатски долара на човек за всички екскурзии и трансфери. Заплащат се на място при пристигане;
 • Услуги, които не са упоменати в програмата, като включени;
 • Разходи от личен характер;
 • PCR или антигенни тестове, в случай на Covid изисквания.

Допълнителни екскурзии:

 • Целодневна екскурзия с включен обяд с посещение на Танах Лот, оризовите полета и храмът Улун Дану - 190 лв на човек;
 • Целодневна екскурзия с обяд в Източен Бали до Убуд и Бецаких, с посещение на Гората на маймуните – 190 лв на човек.

УСЛОВИЯ                                                                                                            

Условия за записване:

 • Попълване на Декларация за лични данни;
 • Сключване на договор;
 • Аванс в размер на 1600 лв. на човек, платим до 48 часа след направена резервация;
 • Доплащане до 22.03.2023 г. + всички дължими възникнали плащания /промяна в лет. такси, курсови разлики и др./

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
 • Сертификат за ваксинация в електронен формат;
 • Копие на международен паспорт;
 • Снимка паспортен формат в електронен вид;
 • За деца под 18 г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътувашия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие  от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Анулационни условия:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започване изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните такси:
 • До 7 дни след записване, освен ако не е записан след 15.12.2022 г. - без неустойка;
 • До 15.12.2022 г. - неустойка в размер на 10 % от общата цена на пътуването;
 • От 16.12 до 15.02.2023 г. - неустойка в размер на 30 % от общата цена на пътуването;
 • От 16.02.2023 г. до 30.03.2023 г. - неустойката в размер на 50% от общата цена на пътуването;
 • От 31.03.2023 г. до 15.04.2023 г. - неустойката в размер на 70% от общата цена на пътуването;
 • След 16.04.2023 г. или при неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването;
 • В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel