Бели нощи в Санкт Петербург - 22.06.2022г.

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София - Санкт Петербург - София
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1334

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
1-ви ден 22.06.2022 София – Петербург
Полет от София в 14:55ч. с директен полет на България Ер. Кацане в Санкт Петербург в 18:25ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел „АЗИМУТ” 4*. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден 23.06.2022 Петербург
След закуска посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. Следобeд посещение с екскурзовод на ансамбъла Дворцов площад и Ермитажа – най-големият музей в света, разположен на известния Дворцов площад, където се случили много значими събития в историята на Руската империя. Музеят се състои от няколко сгради – Зимен дворец, Малък Ермитаж, Стар Ермитаж, Нов Ермитаж, Ермитажен театър, които понастоящем формират единен комплекс. Неговата история започва като малка художествена колекция, донесена от Екатерина II от Берлин. Години по-късно тя многократно е допълвана с произведения от частните колекции в Париж, Дрезден, Рим и др. Днес в Ермитажа се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството от цял свят. Ермитажът е известен с картините на Леонардо Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други. В него може са видите още старинни мебели, великолепни скулптури и ценни археологически находки, принадлежащи към различни нации, култури и епохи. В него се съдържат почти 4000 картини, повече от 7000 рисунки, почти 8000 гравюри и около 10 000 гравирани камъни. Днес Ермитажът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
След организирания тур на музея можете да останете в Ермитажа за самостоятелно доразглеждане, като в този случай връщането ви в хотела е самостоятелно.
Вечерта посещение по желание на балетна постановка в един от театри на Петербург.

3-ти ден 24.06.2022 Петербург – Петерхоф
След закуска заминаване за Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните”, заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително и френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец с Тронната зала, Балната зала и др. Посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света.
Свободно време за обяд. Връщане в късен следобяд в Петербург.

4-ти ден 25.06.2022 Петербург
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града или включване към допълнителна екскурзия. За нея се изисква предварителна заявка при сключване на договора за пътуване.
МАКСИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО НА ТУРИСТИ НА ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ Е 15 ЧОВЕКА!
Възможност за разглеждане на Златната съкровищница „Золотая кладовая“ – една от двете експозиции на бижутерийната галерия в Ермитажа. Тя включва 1500 творби от злато, събирани от Евразия, Черно море и Ориента от VII-XIX век. Сред тях са Сибирската колекция на Петър I, предмети от елинското изкуство, както и произведения на ориенталски майстори. Сибирската колекция е най-ранната археологическа колекция в Русия без аналог в света. Има общо 250 предмета. В Златната съкровищница можете да видите скъпоценни експонати от Древна Гърция и колекция бижута от Древния Изток. Освен скитското и гръцкото злато, съкровищница притежава и предмети, които са подаръци за руското императорско семейство от Иран, Китай и Япония.
Възможност и за посещение на Дворецът на Меншиков. В началото на царуването на Петър І, Петербург е все още много далеч от блестящата столица на Руската империя. Градът едва започва да се строи, когато изгрява звездата на една необикновената личност – Александър Меншиков, главен изпълнител на всички царски планове за разширяването на Петербург. Северната столица дължи създаването си еднакво на Петър І и на княз Меншиков, приближен на царя и първи генерал-губернатор на Санкт Петербург. Князът издига красив дворец на брега на Василевския остров на Нева, предназначен за негова резиденция. Тук той имал всичко необходимо за изтънчени забавления и за прием на високопоставените си гости. Строежът на сградата започва през 1710г. и продължава до 1727 г. Използвайки голямото си влияние и власт, Меншиков привлича известните архитекти Доменико Трезини, Растрели, Матарнови и Леблон за изграждането на резиденцията си. Тя е в европейски стил, с френски и италиански мебели и холандски плочки в интериора. За украса на покрива на къщата е сложена Княжеска корона.
Домът на Петър I е една от най-старите постройки в града. Това е уникален паметник на дървената архитектура от 18 век. В нея през летните месеци от 1703 до 1708г. е живял Петър I, докато участвал в изграждането на новия град. Къщата била построена само за 3 дни през 1703г.

5-ти ден 26.06.2022 Петербург
След закуска разглеждане на Юсуповския дворец – имението на известен дворянски род с отлично запазени автентични апартаменти и разкошни бални зали от 19 век. В двореца са се провеждали най-бляскaвите балове в града. Следобед, панорамна обиколка на града с екскурзовод: Невски проспект, Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Василевски остров и др. Посещение на Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и „Спас на Кръвта“ (храма Възкресение Христово) – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Връщане в хотела и нощувка.

6-ти ден 27.06.2022 Петербург – Царско село
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатерински дворец с уникалната Кехлибарена стая, наричана осмото чудо на света и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове.
Обяд в местен ресторант.
Следобeд разглеждане на двореца на Павел I в Павловск, построен с не по-малко елегантност и стил. Връщане в Петербург, свободно време.
По желание тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Петербург и река Нева.

7-ми ден 28.06.2022 Петербург
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града.
Възможност за самостоятелно посещение на:
Къщата-музей на Пушкин;
Руския музей – първия обществен музей за изящни изкуства в Русия. Основан през 1895г. от император Николай II. Тук можете да видите богати колекции от икони, картини, скулптури, както и съвременно изкуство на руски творци със световно значение.
Казанската катедрала – най-големия православен храм в града. Дълго време тук се пази светинята на руското православие иконата на Казанската Богородица.
Музея на Фаберже, помещаващ се в някогашния дворец Шувалов и днешен паметник на културата от XIX век. Намира се на брега на река Фонтанка в самия център на Петербург. Експозицията е изложена в 11 зали, където може да се видят над 400 различни предмета, изработени от ателието на Фаберже. Сред тях са и някои от най-известните великденски яйца като първото яйце “Курочка” и “Яйцето-роза”, което изобразява роза от злато и диаманти. Освен експозицията от предмети, музеят предлага и информация за ювелира Фаберже и историята на ателието му.
Парк "Лятна градина" - Лятната градина е изградена на остров между Фонтанка, Мойка и Лебедовия канал и носи едно и също име с прилежащата Лятна градина на Петър Велики. Паркът е изграден в датски бароков стил между 1712 и 1725г. от чуждестранни градинари. Идеята за изграждането се заражда още през 1704г. като инициатор е цар Петър I. Три години след построяването на градината, алеите са украсени със сто мраморни скулптури, дело на Пиетро Барата, Марино Гропели, Алвис Таглиапиетра и други венециански скулптори. В края на 20 век статуите са внесени вътре, а на тяхно място са разположени техни точни копия. Паркът е избран от Александър Пушкин като място за разходки на неговия герой Евгени Онегин и днес е едно от най-романтичните и емоционални места в Санкт Петербург.
Музея Мини Петербург, където са представени главните забележителности на Петербург – Историческия център, Кронщад, Ораниенбаум и Петерхоф на едно място. Многобройни фигури на хора карат тези места да оживеят пред очите ви, пресъздаващи живота на село и разкоша на дворците. Изложбата с макети и интерактивни миниатюри представя историята на Петербург и зараждането на руския флот, както и едно автентично предградие от 18 век. По гравюри и материали от музейни архиви са били възстановени старинни къщи, паркове, дворци, някои от които завинаги са изчезнали вече от облика на града. Особено внимание е отделено на река Нева и Финския залив. Тук ще видите възстановени кораби от епохата на Петър I.
Нашият гид ще Ви обясни подробно как да стигнете до тези музеи сами с обществен транспорт.
Вечерта по желание вечеря в ресторант „Санкт Петербург” с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

8-ми ден 29.06.2022 Петербург – София
Закуска. Освобождаване на стаи до 12:00. Свободно време.
Трансфер в 16:00ч. за летище и отпътуване в 19:20ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в България в 22:50ч.
 

Настаняване/Дата

22.06 - 29.06.2022

Цена ранно записване до 28.02.2022г.

22.06 - 29.06.2022

Стандартна цена

Цена на човек в двойна стандартна стая в хотела 2500 лв. 2600 лв.
Цена на човек в единична стандартна стая в хотела 2900 лв.  3000 лв.
За дете до 12г., настанено с двама родители на доп. легло на запитване
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!
 

Забележка:
 • Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 20 човека.
 • При по-малка група се доплащат по 200 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
 • В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

Условия за записване:
 • Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит в размер на 500 лв. на човек;
 • Пълно плащане – до 60 дни преди датата на тръгване - до 22.04.2022;
 • Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
 • Визова анкета с лични данни, която се попълва със съдействието на ТО;
 • 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
 • За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
 • Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
 • При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Всички екскурзии и допълнителни мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.
 • Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
 • В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програмата, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
 • Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
 • Часово време: по време на пътуването часовото време е като в България.
 • Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43
 • Самолетен билет София - Петербург - София с директни полети на България Ер с включени летищни такси, един чекиран багаж 23 кг. и един ръчен багаж до 10 кг.;
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
 • 7 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в хотел «АЗИМУТ» 4*;
 • Обяд в ресторанта на Царско село;
 • Eкскурзия до Петерхоф с посещение на „Нижний парк“ и на Големия дворец;
 • Екскурзия до Царско село с посещение на парка и на Екатерининския дворец;
 • Посещение на дворец в Павловск;
 • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и Храма „Спас на Кръвта“;
 • Посещение на Ермитажа;
 • Посещение на Юсуповския дворец;
 • Всички входни такси на посещаваните обекти;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
 • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.
 • Туристическа виза – 124 лв. за български граждани със срок на издаване 10 календарни дни;
 • PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигането и влизането в Русия. Самият сертификат трябва да бъде на английски. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристи ще бъдат своевременно уведомени;
 • Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85г.: 20 лв.
 • Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание.
 • Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.
 • Допълнителни екскурзии:
 • Екскурзия „Нощен тур с корабче по Нева” – 80 лева на човек при минимум 15 записани;
 • Вечеря в ресторант с руска кухня и фолклорна програма с включени трансфери – 90 лева на човек при минимум 15 записани;
 • За посещение на Златната съкровищница в Ермитажа, Меншиковският дворец и Домът на Петър I се изисква предварителна заявка още при сключване на договора за пътуване и плащане до 60 дни преди датата на тръгване.
  • Цена при минимум 15 участници – 130 лева на човек;
  • Цена при минимум 10 участници – 150 лева на човек;
 • Посещение на балет в Петербург – информация за репертуара и цени при запитване;

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel